De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bomspotters lopen ongemoeid rond op Kleine Brogel

Bomspotters lopen ongemoeid rond op Kleine Brogel

dinsdag 23 februari 2010 15:05
Spread the love

zaterdag 07 november 2009

PEER – Een tiental Brusselse vredesactivisten heeft zaterdag een zogenoemde bomspottingsactie gehouden op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in het Limburgse Peer.

De bomspotters liepen een halfuur rond op de terreinen van de basis en klommen in een toren om een vredevlag op te hangen. Opmerkelijk is dat de activisten ongemoeid hun gang konden gaan en de basis ook weer probleemloos konden verlaten.

De activisten wilden controleren of er op de basis kernbommen liggen opgeslagen en de politiek verantwoordelijken oproepen werk te maken van nucleaire ontwapening.

De actievoerders beweren dat er tien à twintig illegale nucleaire bommen van het type B-61 op de basis liggen opgeslagen. Ze eisen van de overheid dat die haar verantwoordelijkheid daaromtrent opneemt.

take down
the paywall
steun ons nu!