De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bolivië geeft natuur dezelfde rechten als de mens
Bolivie, Wereld, Natuur, Ley de la Madre Terra -

Bolivië geeft natuur dezelfde rechten als de mens

woensdag 13 april 2011 13:48
Spread the love

Bolivië introduceert binnenkort een nieuwe wet die de natuur dezelfde rechten toekent als mensen. De Ley de la Madre Terra (Wet van Moeder Aarde) wil de vervuiling en de exploitatie van grondstoffen tegengaan en geeft de aarde verschillende rechten waaronder het bestaansrecht en het recht om niet te worden vervuild. In theorie zal een nieuw op te richten ministerie van Moeder Aarde met de lokale gemeenschappen werken om de industrieën te monitoren.

Toch is het niet direct duidelijk hoe deze wat abstracte wetgeving zal worden geïmplementeerd. De overheid zal een evenwicht moeten vinden tussen de rechten van de natuur en de reglementering van de industrieën (waarbij vooral de mijnbouw belangrijk is) die een belangrijk deel van het bruto binnenlands product voor hun rekening nemen.

http://www.guardian.co.uk/environment/2011/apr/10/bolivia-enshrines-natural-worlds-rights

Bron : The Guardian / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!