De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boer’n brood korte keten picknicks bekoren de Gentenaars

Boer’n brood korte keten picknicks bekoren de Gentenaars

donderdag 26 juli 2012 13:02
Spread the love

Het concept van de Boer’n brood korte keten picknicks werd vorig jaar voor het eerst uitgetest op de DOK-site en dit jaar zorgen de enthousiastelingen van Boer’n brood voor welgesmaakte picknicks op diverse Gentse wijkfeesten en evenementen.

Lekker korte keten, want (bijna) alles wat te eten en te drinken valt op Boer’nBrood wordt in de omstreken van Gent geteeld. Zo komt de honing van een Gentse imker, vlees en zuivel van Lovendegem, en de groenten van verschillende bioboeren ten zuiden van de stad. Elk gerecht krijgt een eigen verhaal, gaande van waar de ingrediënten vandaan komen tot hoe, waar en door wie ze verwerkt zijn.

Een Boer’n brood picknick dat betekent een kleurrijke stoet met een mobiele stadsboerderij met schapen en kippen, strobalen en rijdende moestuinen. Boeren en stadstuiniers van in en rond Gent zwoegen een ecologisch en lekker picknickbuffet samen.

Bezoekers genieten niet alleen culinair maar krijgen ook tips over stadstuinieren, er worden workshops gegeven en ook poezië en muziek komen aan bod.

Gedurende de Gentse feesten werd ieder dag op DOK een uitgebreid picknick buffet geserveerd. Boer’n brood rust hierna slechts even uit want op 11/08 slaan ze hun tenten op in het Bijgaerdepark. Verdere picknicks staan gepland tot eind september waarna de boerkes samen met hun schapen op stal gaan.

Alle info en inschrijvingen via www.boerenbrood.org

take down
the paywall
steun ons nu!