De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boemerangs en bromvliegen

Boemerangs en bromvliegen

zaterdag 16 juli 2011 22:20
Spread the love

De Nederlandse journalist Jan Ligthart, 1962, schreef in 2005 het boek Boemerangs en bromvliegen, een portret van Australie.  ‘Iedereen heeft er al van gehoord, maar niemand gaat er naartoe’, weet ik over het continent uit een mopje dat ik ooit hoorde.  Toch zijn Australische series niet weg te denken van het televisiescherm.  En heeft de Australische manier van doen niet iets dat bijzonder appeleert aan de avonturier in ons?  Het boek van Ligthart spijkert je achtergrond bij.
Ligthart schetst de geschiedenis die wat Westerse beschaving betreft vrij recent is.  Hij loodst je doorheen een aantal verhalen die je beslist herkent vanuit een andere context.  Het boek licht je in over de weinig rooskleurige toekomst van het continent en de ecologische ramp die er zich momenteel voltrekt.  Australie herbergt 22 miljoen mensen.  Het gat in de ozonlaag zit er vlak boven.  Vandaar een groeiend aantal huidkankers.

Boemerangs en bromvliegen, Jan Ligthart, BZZTôh BV, ‘s Gravenhage, 2005

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!