De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boekenbeurs 2010 voorgesteld aan de pers

Boekenbeurs 2010 voorgesteld aan de pers

dinsdag 12 oktober 2010 19:58
Spread the love

 
De Boekenbeurs, dat is …
v   110 standhouders op 20.000 m² in 4 benedenhallen, vooral uitgevers en boekhandels, die samen 650 boekenfondsen vertegenwoordigen
v   60.000 titels – nieuwe boekenoogst & minder recente boeken
v   Alle genres: romans, kinderboeken, strips, kunstboeken, thrillers, schoolboeken, doeboeken, …
v   Ook nieuwe dragers: e-readers, e-boeken, boekgelieerde apps, enz.
v   Honderden auteurs komen hun boeken signeren
v   220 programmapunten in de 5 bovenzalen van de Boekenverdieping
v   Allerlei verrassende activiteiten op de standen
 
Wat is er nieuw dit jaar?
 
§    5 nieuwe themadagen: Euh…ropa!, Madammendag i.s.m. Radio 2, Boekenstebuiten (14 +), It’s a Man’s World, i.s.m. P-magazine en Ché, en Uit de kunst.
 
§    Knack Uur van de Literatuur (op stand 426) – Knack-journalisten ontvangen er iedere dag om 15u de Vlaamse en Nederlandse sterren van de literaire rentree voor een intieme babbel over hun nieuwste werk. Met o.a. David Van Reybrouck, Adriaan van Dis, Frank Westerman, P.F. Thomese en Marita de Sterck.
 
§    Kookdemonstraties (in de cateringtent naast Hal 3) – Iedere dag toveren deskundige keukenpieten en kookboekauteurs de heerlijkste gerechten op tafel in de showkeuken van Vasco Keukens en geven je massa’s tips om thuis zelf uit proberen. Met o.a. Frank Fol, Gène Bervoets, Jeroen De Pauw en Felix Alen. 
 
§    Het Spreekuur van de Boekendokters (stand 434) – Boeken kunnen mensen helpen in het leven. Daarom stelt Cobra.be de Boekendokters ter beschikking: bekende auteurs en lezers met een halve bibliotheek achter de kiezen staan klaar met literaire raad op maat van je problemen. Met o.a. Anna Luyten, Rik Torfs, Koen Peeters, Bart Van Loo en Annelies Verbeke.
 
§    De Boekenbeurs wil haar ecologische voetafdruk nog verder verminderen en zet daarom allerlei middelen in. Opvallend is dat er in totaal 1.100 m² ecologisch tapijt gebruikt wordt dat 100% recycleerbaar is en na gebruik verwerkt wordt tot grondstof voor nieuwe producten.
 
En daarnaast ook: Ettelijke prijsuitreikingen, een nagelnieuw scholenprogramma, leuke activiteiten voor kinderen op de beursvloer, een schitterende wedstrijd, onbevreesde Fatima’s, e-boeken & e-readers, een hippe gerecycleerde Boekenzak, en nog zo veel meer.   
 

DE BOEKENBEURS | Van 31 oktober tot 11 november in Antwerp expo | Win gratis tickets op www.boekenbeurs.be | Fan van de Boekenbeurs? Klik hier

take down
the paywall
steun ons nu!