De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boek de nacht dat de sterren dansten – zal je leven veranderen

Boek de nacht dat de sterren dansten – zal je leven veranderen

donderdag 5 juli 2012 22:55
Spread the love

Boek voorstelling: De Nacht dat de Sterren Dansten.
Ontdek Occitanië; het land van de ‘andersdenkenden’.
Een wereld zo mooi, zo verschillend van de onze!
Het boek is sinds april ook verkrijgbaar in het Engels.
 

De Nacht dat de Sterren Dansten bejubeld door pers en publiek
– Auteur: Peter Holleman aka Chantal Alais.
– ‘Een bijzondere, bijna magisch realistische autobiografie’ – de Telegraaf.
– ‘Een boek dat de lezer uitdaagt buiten de ‘normale’ kaders te denken’ – AD.
– ‘Dit boek laat de ontdekking van een andere weg zien’ – Gouden Meeuw Literatuurprijs 2010, publieksjury.

Met zijn ‘bewustwordingsroman’ wil Holleman de lezer buiten de ‘normale’ kaders laten denken. Hij neemt hen mee naar een Middeleeuwse samenleving, waarin de mensen geloofden in het licht en de waarheid; een wereld vol levensgenot, vrijheid, passie en respect. Waar economische belangen niet bestonden; een witte anarchie.

Tekst achterkant boek:
Als Paul Jansen in oktober 2005 een bezoek brengt aan Zuid Frankrijk veranderd zijn leven op slag als hij in een visioen contact krijgt met een verre zielsverwant. Het blijkt een vrouw te zijn, die daar vroeger leefde, en hem uitnodigt om met haar mee te gaan, terug naar 1145. Zodat hij met eigen ogen zal zien hoe verschillend het leven was. Een wereld gaat voor hem open als hij instemd. Maar na zijn visioen lijkt de wereld veranderd. De mensen lijken hem niet meer te begrijpen, evenmin dat hij zichzelf nog begrijpt. En volledig in de ban van zijn verlangens besluit hij zijn gevoel te volgen en begint zijn zoektocht naar de waarheid. Extra info-tje dat niet op de boek flap staat: er komen holebi pasages voor in het boek.

Bij het grote publiek is het boek nog volledig onbekend!! Hoe kan dat?!
Drie uitgevers wilden het manuscript, maar als ‘onbekende debutant’ zou ik nauwelijks iets verdienen! C’est la vie. Impulsief, eigenzinnig heb ik besloten het boek zelf te verkopen! Rechtstreeks! Internet maakt het toch mogelijk? En wat is er mooier (en eerlijker) dan je boek rechtstreeks bij de schrijver te bestellen?! Natuurlijk druist mijn initiatief volledig in tegen de belangen van uitgevers en boekenverkopers! (Maar dat besefte ik toen niet!). De gangbare kanalen voor promotie – TV, radio, tijdschriften etc – blijken voor De Nacht dat de Sterren Dansten helaas onbereikbaar. En aangezien de meeste literaire websites etc. verbonden zijn aan uitgevers en/of boekenverkopers, wordt het boek ook daar niet onder de aandacht gebracht! Dat maakt de introductie van het boek dan ook heel erg moeilijk. Ik hoop dat je mijn bijzondere, mooie initiatief een warm hart toedraagt, en het nieuws zal helpen verspreiden! De Nacht dat de Sterren Dansten is geschreven voor iedereen, maar waarschijnlijk is het boek meer geschikt voor lezers vanaf ca. 17-18 jaar. Pas als je het boek zelf leest, begrijp je het enthousiasme van anderen… Let us try to make a change! After all; it’s up to us! Peter / Chantal

Over de auteur:
Als 52-jarige werkloze transgender met een HBO-opleiding leidt schrijver Peter Holleman een teruggetrokken bestaan. Als geen ander ziet hij hoe angsten, vooroordelen, intolerantie, kortzichtigheid, hebzucht en streven naar economisch gewin de mens in haar macht heeft.

Ik had nooit iets met spiritualiteit en/of reincarnatie; ik vond het ‘zweverige’ onderwerpen. Maar er is iets gebeurd, waardoor mijn kijk op het leven totaal veranderd is. Ik ben transgender; ik beleef het leven, ons bestaan, dus zowel als man én als vrouw. Transgenders zijn er altijd geweest, dat weten we, maar het stigma waar ik mee moet leven is zo onwaarschijnlijk groot. Onvoorstelbaar. Het was nadat mijn zoon – hij was mijn alles, zijn rug definitief naar mij toekeerde dat ik begon aan een brief. Intuïtief ben ik begonnen; ik wist niet wát ik hem wilde vertellen, want ik begreep het zelf nauwelijks. Maar ik wist wel dat transgenderisme ‘niet slecht’ is. Ik had slechts één verlangen; ik wilde hem de waarheid vertellen.

Ik voelde de aandrang om ‘s nachts te schrijven, als de rest van de wereld sliep, en ik kreeg ‘contact’. Ik kan het niet anders uitleggen. Ik begreep niet wat me overkwam, maar langzaam liet ik mijn vooroordelen los en werden de beelden duidelijker…Vervolgens heb ik ruim 18 maanden – en in grote mate intuïtief – over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw! Ik ontdekte de wereld van de Katharen; de ‘Andersdenkenden’. Een wereld zo mooi! En zo verschillend van onze! Het schrijven heeft heel veel met mij gedaan; Ik ben anders naar het leven gaan kijken. Ik besef nu, hoe gek het ook mag klinken, dat ik een vorig leven heb gehad, en ik zou hier dolgraag terugkomen; in dit kosmisch wonder. Maar wil ik wel terugkomen? Waar zijn we mee bezig?!

Gevangen in een vicieuse spiraal, gedreven door kortzichtigheid en hebzucht, plunderen wij systematisch dit kosmisch wonder, en vormt het geplunderde de basis van ons systeem; de economie. Tweehonderd jaar geleden zat de aarde nog bomvol, de economie kon groeien. Maar per definitie raken plunderbronnen uitgeput… Daarnaast wordt ons probleem aanzienlijk vergroot aangezien de wereldbevolking expontieel toeneemt… Als we niet anders gaan denken, zal er m.i. ergens in de toekomst dan ook een tijd aanbreken dat er hier vele miljarden mensen zullen leven, met niets meer te plunderen… Dát is volgens mij de weg, de richting, die wij momenteel gaan… Mijn brief is een boek geworden. En mijn boek is mijn missie geworden.

Het boek is enkel te koop via de website van de auteur: http://www.vipassanaweb.nl/welkom/

take down
the paywall
steun ons nu!