De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bobbejaanland viert 50-jarig bestaan, maar kijkt vooral vooruit

Bobbejaanland viert 50-jarig bestaan, maar kijkt vooral vooruit

maandag 29 augustus 2011 17:10
Spread the love

Duizenden bezoekers genieten van speciale feestactiviteiten en entertainment

Bobbejaanland, 27 augustus 2011 – Duizenden bezoekers kwamen zaterdag 27 augustus naar Bobbejaanland om de 50ste  verjaardag van ’t plezantste land  mee te vieren.   Bobbejaan Schoepen stond in 1961 aan de wieg van het attractiepark toen hij zijn zelfgebouwde theaterzaal opende, waar hij zelf optredens verzorgde. In de afgelopen 50 jaar groeide het park uit tot een pretpark voor het hele gezin, met attracties en entertainment voor jong en oud.

Het waren dan ook voornamelijk families die afgelopen zaterdag volop het grote verjaardagsfeest van Bobbejaanland meevierden. Ze genoten niet alleen van de 50 attracties in het park, maar zagen ook hoe zo’n 500 ballonnen de lucht in gingen onder de goedkeurende blikken van parkmascotte Bobbie en een aantal collega-mascottes uit andere parken, die speciaal voor deze verjaardag naar Lichtaart waren afgereisd.

Directeur Roland Kleve over deze Plezantste dag: “We zijn bijzonder trots dat we vandaag de 50ste verjaardag mogen vieren van dit unieke park met zijn rijk verleden. Om de volgende 50 jaar te verzekeren, leggen we vanaf vandaag de focus op het hoge entertainementgehalte en keren we terug naar het familiegevoel dat Bobbejaanland groot heeft gemaakt.”

Animatie
In Cowboystad konden de bezoekers zich op allerlei manieren vermaken. Een barbier kortwiekte op grootvaderswijze de baarden van mannelijke bezoekers, een eenzame cowboy riep de hulp in van het publiek om zijn paard terug te vinden. Het publiek kon bovendien de French Cancan dansen, genieten van country & westernmuziek van de hillibillyboogieband en een demonstratie zien van een hoefsmid. Voor de bezoekers die kwamen voor actie en spanning, was er een spectaculaire jet-skishow. De coverband De Romeo’s sloot de feestelijke dag af met een swingend live concert, met als klap op de vuurpijl een Bobbejaan-medley.

take down
the paywall
steun ons nu!