De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Black people in Lubbeek

Black people in Lubbeek

woensdag 19 september 2018 14:15
Spread the love

Zondagavond bestelde ik een paar schoenen op een Nederlandse website. Amper een halve dag later werden die netjes geleverd aan huis door een bestelwagen met Nederlandse nummerplaat. Zoals steeds was de chauffeur een man met Afrikaanse roots. Net zoals de man die wekelijks netjes de reclamefolders in de brievenbus deponeert.

Ik had helemaal niet gevraagd om deze schoenen zo snel geleverd te krijgen, maar blijkbaar hoort het zo: de consument moet en zal op zijn wenken bediend worden, door een leger van slaven die in bedenkelijke statuten, al dan niet in onderaanneming of als zogenaamde “zelfstandige zonder personeel”, de pakketjes bezorgen  die wij vanuit onze luie zetel bestellen.

Ik voel me telkens lichtjes gegeneerd als ik zo’n snelle levering in ontvangst neem en vraag me nu ook af wat zo’n man denkt als hij rondrijdt in het witte Lubbeek, waar de beeltenis van Theo, de bewaker van de Lubbeekse veiligheid, stilaan elke straathoek “siert” in de aanloop naar 14 oktober. 

 

 

 

 

 

 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!