De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Big Brother-camera.
Liga voor Mensenrechten, Camerabewaking, Privacy commissie -

Big Brother

maandag 10 oktober 2011 20:34
Spread the love

In Belgie zijn er 18382 beveiliging camera’s aangegeven bij de privacycommissie en de lokale politie.

De aangifte is verplicht en geeft zicht op de bewaakte plaats, maar helaas niet op het aantal geinstalleerde camera’s, vice voorzitter Stefan Verscheure van de privacy commissie, schat het aantal rond de 20 000

Deze commissie ontvangt jaarlijks meer dan 400 klachten over videobewaking.

Het gebruik van de geschoten beelden is een doorn in het oog van de liga voor mensenrechten.

De liga voor mensenrechten stelt zich vragen bij dit alles, werken de bewakingscamera’s preventief , verminderen de ze criminaliteit ?

Bovenal stelt de liga zich vragen of de camera’s geen gevoel van vals veiligheidsgevoel geven en valt de grote economische kost tegen het opgeven van privacy onder veiligheid.

Ook stelt de liga zich vragen bij de massale schending van privacy , willen we als vrije burgers het recht op privacy opgeven voor bewakings camera’s waarvan niet aangetoond is dat ze  criminaliteit verminderen en de veiligheid verhogen.

take down
the paywall
steun ons nu!