De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Big Brother zit nu al in een balpen …
Amerika's, Big brother, Balpen -

Big Brother zit nu al in een balpen …

woensdag 22 september 2010 11:02
Spread the love

Verschillende studies onderstrepen het belang van het nemen van nota’s tijdens de studies. Toch is dit niet altijd eenvoudig: een professor praat te snel, een student schrijft traag of wordt gewoon afgeleid. Voor dat probleem heeft het Californische bedrijf Livescribe nu een oplossing gevonden. Het bedrijf commercialiseert al twee jaar een balpen die registreert wat wordt gezegd terwijl men schrijft. Indien een leerling twijfels heeft over wat gezegd is, kan hij de bewuste passage herbeluistren door op een woord of tekening te klikken die eraan is gerelateerd.

Op de site van Livescribe zelf staan verschillende voorbeelden. Wanneer met de pen op een woord of tekening wordt geklikt herhaalt de pen automatisch de ontbrekende passage.

Livescribe deelde zijn balpennen uit aan een wiskundeklas van het Lutheraans College St. John in New York. De leerlingen zeggen dat de lessen nu minder stresserend zijn dan vroeger, omdat ze niet bang moeten zijn om delen van de les te missen. Ook kunnen ze beter naar de leraar luisteren. Eerder dan volledige zinnen op te schrijven, houden ze het bij kernwoorden die later worden aangevuld met de belangrijkste leerstof.

Hoe het concreet werkt :

http://www.youtube.com/watch?v=Ag6R8v9YZ2k&feature=player_embedded

Bron : The New York Times / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!