De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bezoom.TV lanceert VideoBIZ, de eerste online videogids voor KMO’s.
Bedrijven, Reclame, Videoclip, Audiovisueel, Videofilmpjes, Communiceren, KMO, Videobiz, Bezoom, Bezoomtv, Bedrijvengids, Belgische KMO, Zelfstandigen, Zoekmotor, Bedrijfsvideo, Webvideo, Onderneming, Doeltreffend -

Bezoom.TV lanceert VideoBIZ, de eerste online videogids voor KMO’s.

donderdag 14 juli 2011 14:56
Spread the love

Bezoom.TV lanceert VideoBIZ, de eerste online videogids voor KMO’s.

Een online bedrijvengids is niets revolutionairs. Niet zelden surfen we de internetwaves op en af met de bedoeling kennis te vergaren over een product of dienst. Gisteren zocht u nog een goed visrestaurant in Gent, vandaag bent u op zoek naar een betaalbare modezaak in uw buurt en volgende week zou u graag overnachten in een degelijk hotel aan de kust.
Wanneer we het internet raadplegen, houden we echter meestal geen rekening met het feit dat bias, subjectiviteit of andere oordeelbeïnvloedende factoren wel vaker voorkomen. We lezen een korte mening van een (on)tevreden klant of we baseren onze keuze op een korte webtekst die we al dan niet op de site van het bedrijf in kwestie terugvinden.
Vanaf nu kan u echter beroep doen op VideoBIZ, de videogids die Belgische KMO’s en zelfstandigen de kans biedt om zich op audiovisuele wijze aan potentiële klanten voor te stellen.

“Geen Trend”
VideoBIZ is een extra service die wordt aangeboden door Bezoom.tv, producent van webvideo’s voor bedrijven en aanbieder van diverse internetdiensten.
Reeds meer dan 6000 KMO’s zijn terug te vinden op de portaalsite. De zoekmachine van VideoBIZ voorziet daarenboven in tal van mogelijkheden om uw zoekacties te vereenvoudigen. U kan Belgische ondernemingen terugvinden aan de hand van hun bedrijfsactiviteiten of van de sector waarin ze actief zijn. De zoekmotor maakt echter ook gebruik van geografische criteria, zoals regio’s en provincies. In totaal zijn er 27 verschillende portalen die uw zoektocht naar een bedrijfsvideo vereenvoudigen.
Het lijkt er sterk op dat het verspreiden van een visitekaartje in de vorm van een video op het wereldwijde web niet zomaar een trend is van voorbijgaande aard. Het aantal KMO’s en zelfstandigen die opteren voor deze vorm van marketing en public relations, gaat in stijgende lijn. Meer nog, het blijkt tegenwoordig een efficiëntere manier van reclame voeren. Door de hedendaagse information overload lijkt bij de consument een verregaande vorm van verzadiging op te treden waardoor het lezen van teksten op websites vaak een te grote inspanning vergt.
Het vluchtig scannen van teksten leidt er dan weer toe dat de kern van de boodschap dikwijls verloren gaat. Plots lijkt een webvideo, waarin men kort het imago, de activiteit en vooral de troeven van een bedrijf in de kijker kan zetten, de ideale oplossing. In een film die hoogstens 3 minuten van uw tijd vergt, komt men namelijk al heel wat te weten: wat vind ik van de aangeboden dienst, kan ik me vinden in de bedrijfsfeer, wat heeft die onderneming me te bieden… Met andere woorden; Deze manier van communiceren met potentiële klanten maakt het mogelijk om op doeltreffende wijze de kern van de boodschap over te brengen.

“Heeft U Even?”
De ideale tijdsduur van een video kan variëren maar is nooit langer dan 3 minuten.
Dat is de tijdspanne waarin de aandacht van een kijker behouden kan worden. Denkt u maar aan een videoclip op een muziekzender. Die duurt niet voor niets slechts drie minuten. Bij VideoBIZ is dit niet anders. Elke video die u er terugvindt heeft namelijk eenzelfde doel en dat is duidelijk communicatie voeren. In tegenstelling tot een geschreven bericht, zorgt een webvideo ervoor dat de onderneming zich blootgeeft.
Die transparantie is positief om meerdere redenen. Zo boezemt men vertrouwen in bij de klant of bij mogelijke partners en kan men de sterke punten in de verf zetten. Nog een voordeel is dat de consument op enkele minuten tijd een oordeel kan vormen over de communicator en voor zichzelf kan beslissen of hij in zee wilt gaan met het bedrijf in kwestie. De onderneming spaart dus tijd uit want hij moet klanten niet langer proactief benaderen en hen met folders en cijfers trachten te overtuigen. De potentiële klant kan op zijn beurt die vervelende verkoopstrategieën uit de weg gaan, zélf selecteren en een weldoordachte keuze maken.

“Als Toekomstmuziek In De Oren”
VideoBIZ van Bezoom.tv heeft dus heel wat te bieden. Zowel voor particulieren als voor bedrijven. Zowel voor zender als voor ontvanger. Het was lang wachten op een innovatieve manier om to the point te communiceren. Nu dat moment is aangebroken, zien we dat heel wat partijen kiezen voor de diensten van VideoBIZ. Vooral het feit dat, naast het online consulteren ook mobiele applicaties voor iPad, iPhone, tablets of smartphones beschikbaar zijn, zal voor velen de drempel verlagen tussen heden en toekomst. (cm)

links:
http://www.videobiz.be/?Language=NL

http://www.bezoom.be/nl/

take down
the paywall
steun ons nu!