De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Beste Zuhal

Beste Zuhal

zaterdag 19 maart 2016 09:21
Spread the love

Beste Zuhal Demir

Als populaire politicus met migratieroots draag jij een grote verantwoordelijkheid als een soort van voorbeeldfiguur, helaas maak je daar misbruik van. Natuurlijk mag je dat, aangezien het om jouw leven en jouw keuzen gaat.

Alleen zeer eigenaardig dat je hardnekkig blijft vasthouden dat je alles te danken hebt aan je harde werken wat ook grotendeels waar is, maar ben je vergeten dat je je betere bestaan te danken hebt aan je ouders die migreerde zodat hun kinderen een betere bestaan zouden hebben.

U gebruikt graag het argument om het verschil aan te tonen tussen een vluchteling en een arbeidersgast, omdat de ene onwelkom is en de anders juist wel. Maar blijkbaar heb je niet door dat juist door die migratie jij nu een beter bestaan hebt. Je gaat me niet wijsmaken dat uw ouders geen mogelijkheden hadden in Turkije, maar toch hebben ze gekozen om te migreren omdat het nu eenmaal beter was voor hen, wat ik ze voor alle duidelijkheid ook niet kwalijk neem. Aangezien ze altijd konden kiezen om in Turkije te blijven wonen.

Nu hardnekkig anderen de kans om migreren afnemen vind ik gewoon onrechtvaardig. Neem nu u zelf als voorbeeld je zat een aantal weken in het Midden Oosten en niemand die tegen je zei dat je daar niet welkom was. Het enige verschil tussen jouw en die mensen daar is dat jij een goede paspoort heb en zij niet. Zo simpel.

Nu terug tot de realiteit u bent niet in de positie om tegen hen te zeggen wat zij wel of niet moeten doen, alleen zij kunnen daarover beslissen.  Ik begrijp dat jij standpunten verdedigt van een partij en ook ergens van jezelf om Vlaanderen te beschermen tegen grote migratietoestromingen of nog ‘erger’ de islamisering van Europa. Maar dan ben je met politiek bezig en niet met mensenrechten.

Ergens geef je de conservatievelingen, de ultranationalisten, de pessimisten bodem om te geloven dat het niet kan, aangezien ze hun cultuur komen beïnvloeden, maar ook nog eens hun economie. De leuze ‘There is no alternative’ wordt nu meer geroepen dan ooit te voren. Op economisch vlak is het juist het Westen dat meer voordelen heeft op de regio’s waar die vluchtelingen vandaan komen, dan dat de vluchtelingen voordelen hebben op de Westerse economie. Zelfs Bart De Wever zegt dat zelfs maar 10 procent van de vluchtelingen tot de duitse arbeidsmarkt toestroomt.

U als politicus moet juist weten dat de regel ‘It’s not the economy, stupid, it’s politics’ geldt. Het draait om kansen creëren, maar ook om juiste en rechtvaardige beleidsmaatregelen te maken. Niet alleen voor Vlaanderen en Europa, maar ook voor de duizenden vluchtelingen die nu aan de poorten van Europa schreeuwen naar een beter bestaan.

Het wordt tijd dat u dat beseft en als goede politicus daar eens werk van maakt. 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!