De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Beste mama van Lotte en Seppe, Ik denk niet dat u uw volgende treinrit mag maken zonder vervoersbewijs.

Beste mama van Lotte en Seppe, Ik denk niet dat u uw volgende treinrit mag maken zonder vervoersbewijs.

woensdag 11 juli 2018 21:32
Spread the love

Beste mama van Lotte en Seppe. Behoudens de tijd die u verloren heeft door de treinstaking en die godbetert niemand u zal terugbetalen heeft u ook nog behoorlijk wat tijd besteed aan het schrijven van uw opinie die op vrtnws.be verscheen en zoals u zelf zegt ‘time is money’ doch zal u ook voor uw opinie geen cent opstrijken. (Opinie vrtnws.be – 10 juli 2018)

De trein vs eigen vervoer.

 Alsof u uw verlof aan niets beters kan besteden heeft u omwille van deze staking ook nog eens een dag verlof moeten opnemen én heeft u na een belastingtechnische ingreep achterhaald dat het ritje om uw kinderen zelf op te halen in Beringen ook nog eens € 122,91 heeft gekost ( 344 km x € 0,3573 wettelijke kilometervergoeding).

 De lijn vs eigen vervoer.

 En om het helemaal rond te maken is per 1 juli de wettelijke km. vergoeding verhoogd van € 0,3460 naar € 0,3573. Had het spoorpersoneel 2 weken eerder gestaakt had dit ritje u slechts ( 344 km x € 0,3460) € 119,02 gekost, zomaar eventjes een verschil van € 3,89 of pakweg een busrit met de lijn rond uw dorp, als ze bij de lijn tenminste niet staken! Zoniet had u ook nog eens deze busrit met uw eigen wagen moeten afleggen wat algauw, even rekenen, in acht genomen dat u na 30 juni rond u dorp zou rijden en met mijn verontschuldigingen dat ik Brugge een dorp durf te noemen, op een bedrag van (10,5 km x €0,3573 van de Guido Gezellestraat via de Nijverheidstraat en terug) € 3,75 wat nog altijd € 0,09 goedkoper is dan met de lijn.

Aanzetting tot strafrechtelijke feiten.

 Ik weet niet hoeveel u de jeugdbeweging betaald heeft voor het treinticket van uw 2 jonge snaken maar in het vervolg zou ik alsnog eerst narekenen of het niet simpelweg goedkoper is om uw jonge snaken ook met de auto naar Beringen te brengen. Verder wens ik u er op te wijzen dat een treinrit maken zonder vervoerbewijs uit colère omdat de treinbestuurders staakten op het moment dat u moest werken en deze bovendien de girovreugde van uw jonge snaken in het gedrang brachten u een fikse boete kan opleveren. Ook de stakende treinbegeleider die u zou toestaan deze treinrit zonder vervoerbewijs te maken kan hiervoor gestraft worden. Het stakingsrecht is immers gegarandeerd maar opzettelijk geld uit de kassa van de werkgever weren is tot nader order niet toegelaten en kan leiden tot ontslag.

 De prullenmand

 Om die reden is uw voorstel om op stakingsdagen iedereen gratis te laten rijden naar de prullenmand verwezen, hoop ik dat niet één van uw jonge snaken ooit zelf een trein wil gaan besturen zodat u misschien straks nog moet gaan meestaken om hun loon te garanderen en hoop ik dat mijn schrijven ook voor u een wake-up call mag zijn om u te overtuigen uw gelukzalig gevoel, niet te moeten vechten voor een behoorlijke job, eventjes te willen onderbreken zodat mensen rustig kunnen staken voor een betere en vooral rechtvaardiger samenleving, voor allen. Toch even dit, ook ik vond het hoegenaamd niet prettig.

Maar voor alle duidelijkheid, het zijn niet de stakers maar de ‘hogere machten’ zoals u die vermaledijde mensen placht te noemen, die er voor gezorgd hebben dat dezen die op dat moment niet op hun werk raken hier ook niet voor betaald worden. Zo breken onze politici onder druk van de werkgeversorganisaties en in ruil voor rijkelijk betaalde mandaten stukje bij beetje alle mogelijkheden tot verzet af en kunnen ze zich blijvend verrijken aan de miserie van de andere. Zo zetten ze mensen als u op tegen hun medemens.

Mocht u alsnog wat kostbare tijd over hebben kan ik u aanraden onderstaande link te lezen:

 https://www.demorgen.be/economie/winstmarge-van-belgische-bedrijven-stijgt-spectaculair-werknemer-en-consument-dupe-bdb45e2e/

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/07/10/opinie-benedikte-van-eeghem-treinstaking-kinderen-kamp/

take down
the paywall
steun ons nu!