De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Beste Kristof 5 000 euro kan één leven veranderen, of de toekomst van de democratie.

Beste Kristof 5 000 euro kan één leven veranderen, of de toekomst van de democratie.

vrijdag 6 maart 2020 13:48
Spread the love
Beste Kristof
Bedankt voor je antwoord. Jij en je partij denken te doen wat jullie kunnen. Het basisprobleem is dat jullie niet niet erg goed zijn in creativiteit en rechtstreeks op TV de andere partijen uitdagen op een “what you hear, is what you get”-manier.
Waarmee ik bedoel: je kunt jaren oproepen doen voor samenwerking, progressiviteit, burgerparticipatie, vooruitziendheid, … En bijna niets veranderen. Het gaat er niet om dat een paar vechters, waarschijnlijk al met een groot netwerk en toegang tot de media, 25 000 stemmen zouden kunnen behalen. Dat is hetzelfde zeggen als: zelfs als je niet van rijke ouders komt, kun je bij de bank een miljoen lenen om een bedrijf op te richten. Ja, enkelen met het juiste pakket aan talenten en een zakelijk voorstel dat inspeelt op een duidelijk vast te stellen gat in de markt.
Als jullie als eerste partij zeggen aan de anderen op TV: wij bieden 5 000 euro voor het beloningsbudget van een nationale ideeënbus, dan zouden zij wel moeten volgen. Anders komen zij opnieuw over als zeer inhalig als het om belastinggeld gaat voor de partijen (75 miljoen per jaar of zoiets), maar 0 euro voor burgers met bepaalde voorstellen.
Zo los je kwesties, voor het oog van honderdduizenden kijkers, op die door het traditionele machtsdenken en het recht van de sterkste soms decennia niet opgelost geraken. Geen enkele partij wil zwak lijken en buigen voor de andere. Maar voor één superieure holistische visie, van een buitenstaander die niet bedreigend overkomt, en die “iets onweerstaanbaar lekkers” biedt voor de meeste partijen, kunnen de tunnelvisies, die het licht weghouden van diegenen die zich erin bevinden, wellicht wijken.
Vriendelijke groeten
Dirk

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!