De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Belgische kranten verdwijnen in 2026’
De Wereld, Kranten, Futuroloog Ross Dawson -

‘Belgische kranten verdwijnen in 2026’

dinsdag 2 november 2010 10:21
Spread the love

De Australische futuroloog Ross Dawson heeft berekend wanneer kranten zullen verdwijnen en heeft zijn bevindingen in een tijdlijn weergegeven.  http://rossdawsonblog.com/weblog/archives/2010/10/launch_of_newsp.html  

 De huidige Belgische kranten gaan in 2026 voor de bijl. In datzelfde jaar verdwijnen naast de gratiskrant Metro in Rusland ook de kranten in Zuid-Korea. In Nederland verdwijnen de huidige bestaande titels in 2027. Volgens Dawson zullen kranten zoals ze vandaag bestaan irrelevant worden, al zal nieuws op papier altijd blijven bestaan, zij het dan in een andere vorm.

Om zijn rangschikking op te maken hield Dawson rekening met tal van factoren, zoals technologie, economische groei, de graad van regeringsinmenging in de vrije pers, demografie, consumentengedrag etc.

In de VS verdwijnen kranten al in 2017, Groot-Brittannië en IJsland volgen in 2019, Canada en Noorwegen in 2020. In verschillende landen blijven tot 2040 kranten bestaan, de meeste kranten houden het wel tot na 2014 vol.

Bron : Futuroloog Ross Dawson / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!