De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond is een feit

Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond is een feit

vrijdag 19 december 2014 13:40
Spread the love
Gisteren schreef ik dat steeds meer Belgische medische cannabisgebruikers uit de kast komen. Patiënten doen hun verhaal omdat ze aangemoedigd worden door andere medische gebruikers.

Vandaag lees ik op de betreffende website dat de VZW BMCV (Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond) is goedgekeurd door de Kamer van Koophandel! 

Het BMCV is opgericht als platform voor patiënten en artsen en wil correct informeren en wegen op het beleid. Een beleid dat op wetenschappelijke feiten gebaseerd zou moeten zijn.

Omdat niet iedereen geholpen is met reguliere medicatie, vindt het BMCV dat mensen met MS, kanker, epilepsie, chronische pijn, enzovoort, de mogelijkheid zouden moeten hebben om cannabis als medicijn te gebruiken.

In landen zoals Spanje, Nederland, Israel, Canada, Italie, Tsjechië en de VS gebruikt men cannabis al medicinaal. Aangezien wetenschappelijke rapporten bevestigen wat veel patiënten getuigen vindt het BMCV de tijd rijp voor een debat. 

take down
the paywall
steun ons nu!