De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond doet imponerende plannen uit de doeken.

Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond doet imponerende plannen uit de doeken.

woensdag 28 januari 2015 22:05
Spread the love
Help mee medisch gebruik cannabis mogelijk te maken’ was de titel van mijn vorig blogbericht. Ik vroeg toen aandacht voor een recent opgestartte VZW die zich ook als doel heeft gesteld om medicinaal gebruik van cannabis op de kaart te zetten: Het Belgisch Medicinaal Cannabis Verbond (BMCV).

Plannen 

Om wat meer zicht te krijgen op de toekomstplannen van het BMCV nam ik kontact op met de twee oprichters – Davy R. en Pieter G. – en vroeg hen of ze hun plannen uit de doeken wilden doen voor mijn blog. Ze gingen hier graag op in. 

BMCV: “BMCV wil medicinale toepassingen van cannabis bespreekbaar maken. Wij vinden het vernederend dat patiënten die goede resultaten behalen met cannabis genegeerd worden.

Om dit aan te kaarten moeten we het debat dus opentrekken. Het spreekt voor zich dat beleidsmakers sneller geneigd zijn te luisteren naar een professionele organisatie met een sterk draagvlak. Net daarom roepen we op om lid te worden.

Je kan steunend lid worden of lid met een medisch dossier. Hoe meer leden, hoe meer we de druk kunnen opvoeren natuurlijk.

BMCV wil medicinale toepassingen van cannabis bespreekbaar maken. Wij vinden het vernederend dat patiënten die goede resultaten behalen met cannabis genegeerd worden.”

Artsen

Leden met een medisch dossier kunnen online een formulier invullen waarin ze meedelen hoe hun arts over hun medicinaal cannabisgebruik denkt. Deze informatie is belangrijk voor onze database en een sterk signaal naar de overheid. Het bewijst hoeveel artsen wel achter medicinaal gebruik van cannabis staan.”

Ik: “Het lidgeld bedraagt 17 euro, wat niet weinig is. Kan je al een tipje van de sluier lichten over de verdere plannen?”

BMCV: “We hebben geld nodig om onze toekomstige projecten en campagnes te kunnen financieren. We willen geen afwachtende houding aannemen maar wel zo goed als mogelijk pro-actief handelen!

Media

Momenteel bereiden we de lancering in de nationale media voor. Door de aandacht van de pers op te eisen kunnen we laten zien wat mogelijk is met medische cannabis. Daarnaast willen we de website laten vertalen naar het Frans, zodanig dat het debat en de campagne ook op nationaal niveau gevoerd kan worden. In Wallonië is er al een groter draagvlak!

“We willen vooral samenwerken met zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk leden aantrekken, een zo groot mogelijke groep vormen. Samen staan we sterker, tous ensemble!”

Daarnaast staan er meerdere projecten op til: Bijvoorbeeld samen met een journalist in Canada exploreren hoe het land medische cannabis georganiseerd heeft; videogetuigenissen van Belgische patiënten professioneel opnemen om het verhaal dichterbij te brengen; een nationale campagne over de voordelen van medische cannabis uitbouwen; het uitwerken en uiteenzetten van een proefproject om zo de overheid een werkend model te kunnen presenteren,… 

Samenwerken

We willen vooral samenwerken met zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk leden aantrekken, een zo groot mogelijke groep vormen! Samen staan we sterker, tous ensemble! Nog even zeggen dat wij geen loon opnemen, al het geld vloeit naar BMCV!”

Surf naar www.bmcv.be
Like & Share https://www.facebook.com/pages/BMCV/759748804117589
Tweeten via https://twitter.com/BELMCV
Youtube kanaal https://www.youtube.com/channel/UC5QGhGxiia3BJsraTmz3VSg

Promotiefilmpje

Bedankt Davy en Pieter, ik wens jullie heel veel succes!

take down
the paywall
steun ons nu!