De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

België in wereldtop asielaanvragen
België, Silvertop Wereldtop, Asielaanvraag -

België in wereldtop asielaanvragen

woensdag 30 maart 2011 11:40
Spread the love

358.840 vluchtelingen deden vorig jaar een asielaanvraag in 44 geïndustrialiseerde landen. 5,8% van deze mensen deden dat in België, dat daarmee na de VS (15,5%), Frankrijk (13,3%), Duitsland (11,5%), Zweden (8,9%), Canada (6,5%) en Groot-Brittannië (6,2%) het grootste aantal te verwerken kreeg.

Dat is opmerkelijk want Zweden en Belgie tellen respectievelijk amper 9 en 11 miljoen inwoners en zijn qua omvang dus amper vergelijkbaar met de andere vermelde landen.

The Economist maakte een grafiek, waaruit blijkt dat de asielaanvragen na een scherpe daling aan het begin van deze eeuw sinds 2006 weer lichtjes zijn gestegen. De topdrie landen van waaruit asielzoekers afkomstig zijn, blijken Servië, Afghanistan en China.

http://theeconomist.tumblr.com/post/4160956144/daily-chart-asylum-seekers-last-year-nearly

Bron : The Economist / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!