De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

België: Een handelaar in de dood

dinsdag 10 april 2012 21:06
Spread the love

Over Belgische wapenhandel

In verband met wapenhandel denken ons politiekers als huurmoordenaars “ik doe het om mijn familie te onderhouden en als ik het niet doe dan zal mijn buur het wel doen”
Wapenhandel is een praktijk van de maffia en van andere misdadigers.
Uiteindelijk zijn we mee verantwoordelijk voor al de moorden, de verminkingen en de woede, pijn en angst die ze veroorzaken.
België is een schuld aan het opbouwen tegenover de mensheid die ze ooit zal moeten aflossen.
Hier vraag ik aan de politiekers om deze misdadige handel in moorden te stoppen.
Hier vraag ik aan België om zijn broodwinning als “kanonnenverkoper” op te geven.

België moet LEVEN en geen DOOD exporteren

België moet het goede en positieve wat het heeft exporteren o.a. het menswaardige minimumloon, het sociale zekerheidssysteem, de ziekteverzekering voor iedereen, het sociale vangnet dat aan de armen, zieken en zwakken een minimum aan menswaardig leven geeft, kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen, onderdak voor de minder begoeden door sociale woningen.
Ik vind dat België/EU de Belgische/Europese bedrijven zou moeten verplichten om dezelfde  minimum voorwaarden aan te bieden aan de arbeiders in de derde wereld zodat ze ook een menswaardig leven  kunnen leiden.

Nu verkopen we moordtuigen, buiten we de arbeiders uit door hen slechts een hongerloon te betalen omdat het zogenaamde ‘lage loon’ landen zijn en geven we af en toe een aalmoes.
Wat een schandalige misdaad.
De Belgische wapenhandel is misdadig en totaal onwaardig voor België.

https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2013/10/22/belgische-wapenhandel-verzeilt-nog-meer-in-het-duister/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!