De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Belastingen betalen met Ubuntu / Beid op Ubuntu 11.04
Ubuntu, Belastingen, Taxonweb -

Belastingen betalen met Ubuntu / Beid op Ubuntu 11.04

woensdag 1 juni 2011 03:29
Spread the love

Voor diegenen die hun belastingen via Tax On Web betalen, en met Ubuntu werken, is dit wellicht interessant.

Hoewel ik al jaren Tax On Web gebruik vanop Ubuntu, ondervond ik dit jaar erg veel problemen om het aan de praat te krijgen, zowel met de automatische (apt-get …) als de handmatige (zie http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Linux/) installatie. Dan kon de applicatie die library niet vinden, dan had ik van dat pakket niet de correcte versie, …

Soit, veel WTFs later, kreeg ik het op de volgende manier aan de gang:

  • Alle onderdelen van de zogenaamde middleware gedeïnstalleerd. Dat kan door ‘sudo aptitude purge beid~n’  in een terminal te typen.
  • Eenmaal ik alle onderdelen verwijderd had, downloadde ik dit pakket voor 32-bit-computers / 64-bit-computers.
  • Na het gedownloade pakket op Ubuntu geïnstalleerd te hebben via het Software center (‘Openen met …’ etc), kon ik probleemloos inloggen op Tax On Web. Wel eerst even Firefox herstarten.

Dit zijn weliswaar niet-officiële pakketten, maar ze maken de installatie van de middleware wel een stuk eenvoudiger.

Tip voor de beheerders van http://eid.belgium.be: misschien deze links toevoegen aan http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Linux/?

take down
the paywall
steun ons nu!