De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bedreiging Radio Patapoe

Bedreiging Radio Patapoe

dinsdag 24 augustus 2010 04:30
Spread the love

PERSBERICHT Etherpiraten moeten zwijgen

Wordt de ether met dit besluit in één keer commercieel!?

Radio Patapoe is een vrij radiostation dat al 25 jaar uitzendt op verschillende frequenties. In de Amsterdamse ether  hebben wij een luisterpubliek in de alternatieve sien van kunstenaars, punks, freaks, dichters, deejays en musici.

Radio Patapoe is een brief onder ogen gekomen van het agentschap Telecom, namens het ministerie van economische zaken. In de brief worden de vrije radio-uitzendingen van
Patapoe verantwoordelijk gesteld voor een reeks van klachten.

Het Ministerie: Er is een sprake van een groot aantal illegale uitzendingen in de fm-omroepband. Uw gemeente is ook zo’n gebied.

Wij: In Amsterdam wordt amper vrij uitgezonden, Radio Patapoe is een van de laatsten.

Het Ministerie: Illegale uitzendingen verstoren de uitzendingen van legale gebruikers (vergunninghouders). Ze veroorzaken daardoor economische schade, leveren klachten op van omwonenden vanwege storing en overlast en veroorzaken storingen op luchtvaartcommunicatie en op vitale communicatiesystemen, zoals C2000. In uw gemeente zijn veel storingsklachten en storingen op radiozenders van vergunninghouders.

Wij: Radio Patapoe werkt met storingsvrije zenders. Daardoor verstoren wij geen uitzendingen van de legale gebruikers en is er ook geen economisch schade van hun kant. Waar zijn de klachten van omwonenden over storing en overlast?! Op de vitale communicatiesystemen zoals C2000 en de luchtvaart stoort Radio Patapoe evenmin. En dit al meer dan tien jaar samen op dezelfde band. Want hadden we die gestoord, dan hadden we allang uit de lucht gelegen . 

De gemeente Amsterdam heeft Radio Patapoe altijd gedoogd als vrij radiostation omdat: Wij niet storen, geen commercieel oogmerk hebben, niet concurrentievervalsend zijn.  Wij bedienen onze doelgroep ongesubsidieerd en dragen bij aan de o zo nodige diversiteit op de FM-band. Als economische zaken dit beleid doorzet, is dit weer een stap op weg naar het onvrije radiolandschap. Een vooral saaie inperking van de vrijheid van meningsuiting, met als resultaat een radiolandschap uitsluitend gedomineerd door economische belangen.

Wij blijven!

Luister of Sterf    Radio Patapoe. 88,3 FM

http://freeteam.nl/patapoe/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!