Bedenkingen bij het corona-beleid

Bedenkingen bij het corona-beleid

zaterdag 16 mei 2020 21:56
Spread the love

 

Terwijl de mensheid anno 2020 met een doek voor de mond en een smartphone in de hand wacht om verlost te worden uit haar lijden via een snel snel ontworpen vaccin komen steeds meer mensen in opstand tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen jegens elk volwassen individu vanwege vadertje staat.

Nu de paniek wat over is beginnen mensen weer wat nuchterder te denken. Al probeert de media ons nog aan het lijntje te houden met ‘een mysterieuze kinderziekte mogelijk gelinkt aan corona’ en ‘een tweede golf’, steeds meer mensen willen hun basisvrijheden terug. In België werd op 9 mei een manifestatie in Antwerpen verboden en werden 13 personen gearresteerd. Nochtans staat in artikel 19 van de Belgische grondwet dat éénieder recht heeft op vrije meningsuiting. In Duitsland zijn wel manifestaties toegelaten en die trekken duizenden mensen. Een bont allegaartje van anti-vaxers, links intellectuelen, extreem-rechts en complotdenkers houdt er in de grote steden elke week manifestaties tegen het corona-beleid. In België is er op links zo goed als geen kritiek op de maatregelen (op misschien wat anarchisten na), integendeel, de grootste partij op links PVDA was voorstander van een nog hardere lockdown.

 

Geen internet geen quarantaine. 

De reden waarom er al bij al weinig mensen in opstand komen is simpel: internet. Moest dit vijfentwintig jaar geleden zijn voorgevallen de overheid zou het niet aangedurfd hebben de mensen quasi huisarrest te geven voor een virus met zulke statistieken. Het volk zou dat niet pikken. Dat ligt nu anders, pakweg 9 op de 10 is verslaafd aan internet, 7 op de 10 aan netflix en 4 op de 10 aan gamen. Om de pijn te verzachten kregen we dan ook extra gigabytes cadeau. Iedereen rustig achter het scherm. De schermverslaving bij kinderen en volwassenen zal enkel nog toegenomen zijn afgelopen weken. Zeker bij kinderen zonder tuin.

 

Huisje, tuintje, wagen, kuisvrouw

In België heeft de jeugdraad eindelijk opgeroepen de speeltuinen in de parken terug te openen. Het zijn vooral de kinderen en jongeren zonder grote tuin die hier gebruik van maken. Ze blijven echter voorlopig gesloten. De afspraak was nochtans dat we in quarantaine moesten gaan om de curve af te vlakken. Dat is gelukt, er is geen reden meer om de collectieve ruimtes nog langer te barricaderen. Waar is het protest van groene politici die de stad willen opwaarderen tegenover de verkaveling (het vroegere platteland)? Ik zal zelf antwoorden; ze durven niet. Ze zijn te laf, omdat de publieke opinie er nog niet helemaal klaar voor is. Nochtans dienen politici het op te nemen voor de mensen die hen hun stem hebben gegeven. Extra frustrerend is het feit dat de tuincentra als eerste de deuren weer mochten openen na de verplichte sluiting van de winkels. België, met zijn ideaal van huisje, tuintje, wagen, kuisvrouw, behandeld zijn stedelingen als tweederangsburgers, zelfs nadat het land reeds is kapot verkaveld.

 

Podemos raakt eigen achterban hard op financieel vlak

Uit Spanje komen dan weer schandalige cijfers. Zo berichte de NOS op 7 mei dat er sinds het uitroepen van de noodtoestand reeds 7381 mensen werden gearresteerd wegens het niet naleven van de opgelegde maatregelen, zo mogelijk nog straffer, 800.000 mensen kregen een boete hiervoor. Te beginnen vanaf 600€. Eens nood aan wat gezonde buitenlucht en vitamine D is heel wat Spanjaarden duur uitgevallen. Dit zijn niet de mensen die in een privé domein leven. De minder rijken en de stedelingen zijn extra hard getroffen. Pijnlijk in een land met links bestuur.

 

Het falen van de media verschillende meningen aan het woord te laten

Aangezien de reguliere media vooral geld verdienen aan slecht nieuws en men het nalaat om verschillende visies aan het woord te laten gaan mensen elders op zoek naar interessante informatie. Zo zijn er getuigenissen van tientallen gerenommeerde wetenschappers die zich uitspreken tegen de lockdown en het sluiten van de scholen. Bijvoorbeeld professor Knut Wittkowski of Dr. Jhon Ioannidis.  The Highwire met journalist/activist Del Bigtree is dan weer een boeiend wekelijks liveprogramma uit de VS dat, onafhankelijk van de overheid en commerciële sponsors, de corona actualiteit onder de loep neemt.

Een interview dat ik graag wil delen is dat met Maurice De Hond, een data-analyse uit Nederland. Hij legt uit waarom de 1.5 meter samenleving waanzin is, hoe het virus zich verspreidt en hoe niet, waarom er geen tweede golf komt volgens hem en waarom de maatregelen getuigen van slecht beleid. Al wie zijn beeld wil verbreden over corona en de politieke besluitvorming er rond, zeker luisteren/kijken.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!