De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

BBTK voert actie voor meer zorg en welzijn op 5 maart
BBTK

BBTK voert actie voor meer zorg en welzijn op 5 maart

Op 5 maart zal de BBTK actievoeren in Brussel tegen de valse beloftes en de geplande besparingen van de regering-Jambon. Voor de social-profit gaat het om de zoveelste besparingen op korte tijd. De Vlaamse regering moet begrijpen dat zij zo niet alleen het personeel en de organisaties van de sector treffen, maar dat ook de kwaliteit van de hulpverlening in gevaar komt. Zijn zorg en welzijn voor onze burgers dan geen prioriteiten in het warme Vlaanderen dat ons beloofd werd?

woensdag 4 maart 2020 17:21
Spread the love

Het geld is niet op, de mensen wel

De social-profit en het middenveld zijn al jaren slachtoffer van de harde besparingspolitiek van opeenvolgende Vlaamse regeringen. Deze systematische onderfinanciering heeft tastbare, schrijnende gevolgen. Personeelstekorten, burn-outs, oplopende wachtlijsten maar ook minder kwalitatieve zorg en dus minder maatschappelijk welzijn. We moeten ons de vraag stellen wat voor samenleving we willen en welke zorg we willen aanbieden.

Begin maart wordt de begrotingscontrole uitgevoerd. Daarom grijpen we nu onze kans om alsnog te verhinderen dat de geplande besparingen doorgaan. We willen duidelijk maken dat de sector dit niet pikt. Zo zegt federaal secretaris Johan Van Eeghem: “De maatschappelijke waarde van de social-profit en het middenveld kan niet genoeg benadrukt worden. De nood aan zorg, ondersteuning en begeleiding neemt alleen maar toe. Het is daarom onaanvaardbaar dat de budgetten steeds teruggeschroefd worden. De werknemers doen wat ze kunnen maar ze zijn op. Zelfs de werkgevers luiden de alarmbel. Mensen moeten beseffen dat het geld niet op is maar dat het hier gaat om politieke keuzes.”

 

Praktisch:

Donderdag 5 maart 10u30

Verzamelen aan Brussel-Centraal

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!