De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bart De Wever en de corona crisis.

Bart De Wever en de corona crisis.

zaterdag 25 april 2020 18:25
Spread the love

Bart De Wever verklaarde  in De Ochtend op Radio 1 dat we moeten zien dat de remedie niet erger is dan de kwaal en dat we ons over onze angst heen moeten zetten en terug aan het werk gaan. Hij deed dat in navolging van zijn idool Trump die enkele dagen voor De Wever net hetzelfde verklaarde.

Ik ben verbouwereerd dat Bart De Wever de remedie (de lockdown light) erger vindt dan de kwaal (7000 doden). Voor Bart De Wever, die opereert vanuit zijn veilige en luxueuze kantoor in het Antwerpse Stadhuis, zijn de 7000 doden blijkbaar niet meer dan een statistiek en in elk geval minder erg dan de winstderving van zijn zelfverklaarde échte baas VOKA. Daarin verschilt hij niet van Trump. Beiden geven maar om één ding: de winst.

En nu moet de bevolking totaal onvoorbereid terug aan het werk terwijl er niet eens genoeg beschermende kledij is om de medici die de coronatesten moeten afnemen op een veilige manier te laten werken. Het zal BDW worst wezen. Toen er in België geen mondmaskers waren en men ons probeerde wijs te maken dat die niet beschermen tegen besmetting, droeg BDW er zelf één. Hij weet wel zeker dat hij geen slachtoffer zal worden van het virus. Hij moet immers niet aan de lopende band in bvb. een vleesverwerkend bedrijf staan. De man is klaarblijkelijk niet in staat enige empathie aan de dag te leggen voor  anderen buiten zichzelf. Er is een naam voor deze ziekte: sociopathie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!