De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bakkerij Sint-Pieters-Leeuw verrast door opkomst voor slachtoffers Turkije/Syrie
Ilkan Demir

Bakkerij Sint-Pieters-Leeuw verrast door opkomst voor slachtoffers Turkije/Syrie

In de vroege ochtend van 6 februari 2023 vond een zware aardbeving plaats in Turkije. Als Koerdische-Turkse bakkerij in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw staken we meteen de handen uit de mouwen door op een week tijd meer dan 2.000 euro te verzamelen voor de tienduizenden slachtoffers.

maandag 13 februari 2023 19:56
Spread the love

 

Welgeteld 50 procent van de opbrengsten van al het verkochte Turkse brood, waaronder onze verschillende soorten pide (plat, ovaalvormig brood) en simit (ringvormig broodje met sesamzaad), zullen we bezorgen aan hulporganisaties. Ook de verkoop van lahmacun (soort pizza), börek (deeggerecht uit het Midden-Oosten) en de zoetigheid baklava draagt bij aan het Consortium 12-12. De zeven lidorganisaties, Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Rode Kruis, Plan International België en UNICEF België kunnen alle financiële hulp goed gebruiken.

We hopen onze noodlijdende medemens op deze manier een hart onder de riem te steken. We zijn bijzonder trots op onze buurtbewoners en willen anderen hiermee aanmoedigen om deze positieve boodschap in donkere tijden te verspreiden!

 

Ilkan Demir is initiatiefnemer van de geldinzamelingsactie in partnerschap met ZEYNEP bakkerij

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!