De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Baker Street-zanger Gerry Rafferty is dood
Engeland, Gerry Rafferty, Overleden, Schotse zanger -

Baker Street-zanger Gerry Rafferty is dood

woensdag 5 januari 2011 13:35
Spread the love

In de Engelse kustplaats Bournemouth is de Schotse zanger Gerry Rafferty overleden na een langdurig ziektebed. Hij is 63 geworden. Midden zeventiger jaren scoorde Rafferty met zijn lied Baker Street een wereldhit. Van het nummer werden enkel in de VS al 1 miljoen stuks verkocht. Het nummer betekende de doorbraak van de saxofoon in de popmuziek en zou een classic worden in het easy listening-genre. In de laatste jaren van zijn leven zou Rafferty nog jaarlijks 100.000 euro aan royalties ontvangen.

Toch had Rafferty ook in 1972 met de groep Stealers Wheel al een eerste grote hit gescoord met de plaat Stuck in the Middle With You.
Na Baker Street ging het bergaf met zijn carrière en haalde Rafferty vooral de krantenpagina’s met zijn wangedrag. In 2006 werd hij dronken in een vliegtuig richting de Verenigde Staten aangetroffen en in juli 2008 verdween hij spoorloos, waarna hij als vermist werd opgegeven door het ziekenhuis waar hij werd behandeld voor een chronische leveraandoening.

In 2009 kwam hij opnieuw het nieuws toen de directie van het hotel waar hij verbleef hem naar het ziekenhuis moest brengen na een vijf dagen lang drinkgelag.

http://www.youtube.com/watch?v=WkS169P_Eeo&feature=player_embedded

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!