De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Back From WegGeweest

Back From WegGeweest

donderdag 12 januari 2017 16:36
Spread the love

Dit is mijn tweede account/blog op deze site. Het eerste dateerde van september of oktober 2011 (Occupy Wall Street), en nu heb ik deze account aangemaakt in januari 2017. Ik ben ongeveer vijf jaar niet meer actief geweest op deze site. Maar ik denk dat sommigen mijn werk nog zullen herinneren van die eerste periode. Ik was namelijk psychotisch geworden en dacht dat ik via deze site grote invloed had op de wereld. Dat ik dat dacht heb ik nooit vermeld want als een goeie scepticus maak ik geen beweringen waarvoor ik geen bewijzen heb. (tenzij ik uitdrukkelijk aan het speculeren ben) 

Ik handelde onder een variant van Pascals Wager die zei dat ik best moest doen alsof ik het oor had van de machtigen vd wereld, voor het geval dat het waar was. (maar niet laten blijken voor het geval dat het niet zo was) We moeten handelen alsof er een complot is, voor het geval dat er een complot is. Nog een principe uit die periode: als leugens en geheime gemeenschappen enzoverder veel opbrengen, dan moet de evolutie vd vrije markt die wel hebben voortgebracht. Want in de natuur, en wij zijn natuur, en in het kapitalisme, worden alle mogelijkheden uitgebuit. Dus zijn alle mogelijkheden die voordeel hebben waarschijnlijk een realiteit. En ikzelf was ook een mogelijkheid. Het was mijn morele plicht deze mogelijkheid uit te buiten en mijn waarheid te laten gelden. Ik was misschien de geheime leider van een revolutie en ik moest die verantwoordelijkheid opnemen. En mijn voornaamste strijdpunt geloof ik nog steeds: er zijn fysische grenzen aan de groei. Er zijn te veel mensen die te veel consumeren.

Nu hoop ik dat bijna niemand dit leest. Enkel de mensen die mij nog herinneren van de vorige keer heb ik nu in gedachten.

take down
the paywall
steun ons nu!