De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

B-1 bommenwerpers zijn al in Guam aangekomen

B-1 bommenwerpers zijn al in Guam aangekomen

woensdag 9 augustus 2017 17:48
Spread the loveFoto’s Wikipedia, Creative Commons
Volgens berichten in de plaatselijke pers hier in de Dominicaanse Republiek is het conflict tussen de president van de Verenigde Staten, Donald Trump en Noord Korea al een stap verder, dichter bij een oorlog.
Vliegers uit South Dakota (USA) zijn al aangekomen op de Amerikaanse basis in Guam met B-1-bommenwerpers en willen “graag vanavond al vechten”, meldde de Amerikaanse luchtmacht (PACAF) in haar Twitter account.

Het conflict spitst zich al een tijdje toe. Noord Korea gaat gewoon door met het testen van Intercontinentale Ballistische Raketten en heeft nu zelf de capaciteit voor het verkleinen van de nucleaire lading van een raketkop. Daardoor kunnen raketten met een kleiner dragend vermogen toch doelen op grotere afstand met atoombommen bestoken.

Intussen gebruikt ook Trump steeds sterkere taal wanneer hij het over Noord Korea heeft. In een duidelijk bericht aan Kim Young Un, de leider van Noord Korea zei Trump gisteren nog dat het land “Vuur en woede” kon verwachten als het door zou gaan met de testen.

take down
the paywall
steun ons nu!