De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

B – Logboek – Telefoneren als heren

B – Logboek – Telefoneren als heren

zondag 24 april 2016 22:32
Spread the love

Onze nationale telefonische inlichtingendienst kwam een jaar of tien geleden in het nieuws omdat zij gewoon te goed waren. Een chef had een nota rondgestuurd, dat het wel wat minder kon. Binnen de vijf seconden werd altijd opgenomen. Zo goed als honderd procent klanten tevreden. Als historicus is het bijzonder boeiend ouder te worden, en je maatschappij intussen vlijmscherp in het oog te houden… Hier volgt een tekst die ik onlangs op een avond aan mijn Facebook contacten voorlegde.

“Wel, Ik heb net getracht een telefoonnummer van een particulier in een hoofdstraat van Leuven te vinden. Een ramp! Er is geen zin voor precisie meer in deze bevolking! Via internet kon je een jaar of zes geleden zeer goed alle nummers vinden zonder kosten. Nu is het zoeksysteem op de betreffende webpagina, zo blijkt, uiterst eenvoudig. Je kan nauwelijks gegevens invoeren. Als ik dan probeer via de straat en het huisnummer… krijg ik parmantig NIET het gevraagde, maar doodleuk de telefoonnummers van achttien andere huisnummers in deze straat! Dan maar 1207, “Nationale Inlichtingen” gebeld. De jonge kerel zegt eerst gewoon niets… Stilte op de lijn in dit land. Ik open zelf de communicatie, geef hem het precieze adres, en meteen een kort overzicht van de slecht werkende internetdienst.

Hij geeft toe dat het  mij zopas geboden resultaat ondermaats is, wel na eerst te mijmeren over het feit dat vele mensen nu smartphones gebruiken… Wat niets terzake doet. Dan… wil hij mij een nummer geven van -vest, terwijl ik -straat nodig heb, en dat duidelijk had uitgesproken…

 

 

“Gaat met zo een mannen naar den oorlog…!?”

 

… zegden de mannen en vrouwen van de generatie van mijn ouders in vergelijkbare gevallen van diepe teleurstelling in een medemens terecht! Met zulke weinig alerte geesten ben je in tijden van nood en gevaar geen fluit, zoveel is duidelijk. 

Tot slot ontvang ik de mogelijkheid een bericht in te spreken voor een van de paar teruggevonden buren van de waarde bejaarde vriend waar ik al vier weken geen nieuws van heb, met in acht nemen van de privacy en de anonimiteit. So far so good. Te hopen dat onze grote mentor het goed stelt…”

Zondag 24 april 16

Stefaan S. H.

take down
the paywall
steun ons nu!