De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Australische toerist zwaargewond op Baskische San Fermin-feesten

Australische toerist zwaargewond op Baskische San Fermin-feesten

vrijdag 8 juli 2011 10:56
Spread the love

Op het jaarlijkse feest van San Fermin in de Baskische stad Pamplona, is vandaag een Australische man zwaargewond geraakt tijdens de stierenrennen. De toerist provoceerde de stier en kreeg een flinke ram van het beest.

De identiteit van de man en de ernst van zijn verwondingen zijn nog niet bekend. Van de beelden valt af te lezen dat hij werd geraakt door de hoorn van de stier, iets dat zware verwondingen kan opleveren.

San Fermin is een ruim 400 jaar oude traditie in Pamplona. Honderden mannen en vrouwen rennen voor een groep stieren uit, op weg naar de stierenvechtarena. Elk jaar raken daarbij tientallen mensen gewond, maar desalniettemin blijft de populariteit van het festival groeien. Het probleem bij deze groei is dat de onvoorbereide toeristen, zoals deze Australische man, vaak voor gevaarlijke situaties zorgen door hun roekeloze gedrag.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!