De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Australië stemt ‘strengste boerkawet ter wereld’
Boerka, Wet, Australië -

Australië stemt ‘strengste boerkawet ter wereld’

dinsdag 12 juli 2011 18:23
Spread the love

Australië’s dichtstbevolkte staat New South Wales -waartoe ook de grootste en oudste stad van het land, Sydney, behoort-  stemt in augustus over een wet die moslimvrouwen verplicht hun hoofddoek af te nemen en hun gezicht te tonen aan politieagenten die daarom vragen.

Doen ze dat niet dan riskeren ze tot omgerekend 4.135 euro boete en een jaar gevangenisstraf. Moslimgroeperigen en linkse politici noemen het wetsvoorstel ‘een overreactie’ na een verkeersovertreding waarin een moslimvrouw in niqab betrokken was, een kledingstuk dat het ganse gelaat verbergt op de ogen na.

Geschat wordt dat amper 2.000 moslima’s in het land een niqab dragen en dat een miniem percentage daarvan met de wagen rijdt. In totaal zouden er 400.000 moslims zijn in Australië, dat een bevolking van 23 miljoen mensen telt. De controverse over de hoofddoeken is vergelijkbaar met die in andere westerse landen.

In zowel Frankrijk als ons land werden recent wetten goedgekeurd die het dragen van de boerka verbieden. De argumenten die daarbij worden aangevoerd zijn dat men moslimvrouwen wil beschermen tegen familieleden die hen willen verplichten hun aangezicht te bedekken en dat de openbare ordehandhaving vereist dat mensen identificeerbaar zijn. De bestverkopende krant van Sydney, The Daily Telegraph, spreekt van ‘s werelds strengste boerkawet’.

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!