De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Assange verkoopt autobiografie voor 1 miljoen
Wikileaksstichter, Julien Assange, Autobiografie -

Assange verkoopt autobiografie voor 1 miljoen

donderdag 30 december 2010 23:29
Spread the love

Julian Assange, leider van de klokkenluiderssite WikiLeaks, heeft de rechten voor zijn autobiografie verkocht voor ongeveer één miljoen euro. Van een Britse uitgever kreeg hij 600.000 euro en van een Amerikaanse uitgever 380.000.

Het boek moet nog wel worden geschreven. Assange zegt tot de verkoop gedwongen te zijn, omdat hij geld nodig heeft om zich te verdedigen tegen de aanklachten over verkrachting in Zweden.

Borgtocht

Julian Assange verblijft op dit moment in een landhuis van een vriend in het oosten van Engeland. Een kleine twee weken geleden werd hij op borgtocht vrijgelaten, nadat hij in Londen was gearresteerd op verzoek van de Zweedse justitie.

Kort na zijn vrijlating liet hij weten door te gaan met het naar buiten brengen van Amerikaanse ambtsberichten. “Mijn naam zuiveren is niet mijn belangrijkste taak. Dat is mijn werk voortzetten”, lichtte hij de beslissing toe.

In januari beslist de Britse rechter of hij moet worden uitgeleverd.

Bron : nos.nl

take down
the paywall
steun ons nu!