De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Assad tegen de VS media: een kapitein verlaat zijn schip als laatste

Assad tegen de VS media: een kapitein verlaat zijn schip als laatste

woensdag 2 november 2016 12:21
Spread the loveIn gesprek met de

De Syrische president Bashar Assad riep westerse media op te stoppen met  kwaadspreken en demonisering , van hem en de regering  en het stoppen met hem en de regering te vergelijken met terroristen en de terroristen als “vrijheidsstrijders” als  een zwart-wit” beeld van de oorlog in Syrië . En  dat hij  zoals  beloofd, na uitgeroepen en gekozen te zijn door het Syrische volk in 2014, hij aan blijft tot zijn zijn termijn afloopt.

Assad sprak over Syrië en zijn persoonlijke toekomst als leider van het land tijdens de bijeenkomst met de Amerikaanse media die in Damascus plaatsvond.

1 november 2016:

Nadenkend over het feit dat hij wordt bestempeld als een “oorlogsmisdadiger” door de mainstream westerse media en zogenaamd de dood van duizenden burgers  op zijn geweten zou hebben, terwijl hij het zelf beschrijft als een  anti-terroristische campagne van de Syrische regering tegen terroristen , zei hij  dat hij de steun heeft  van het Syrische volk na meer dan vijf jaar van het conflict en deze onzin niet past in dit verhaal, anders zou hij allang weg zijn.

“Laten we veronderstellen dat deze beweringen juist zijn en ik een president ben die  het doden van zijn eigen volk en misdaden toestaat en uitvoert  en de zogenaamde ‘vrije wereld’  het Westen is daar om het Syrische volk te helpen tegen deze slechte kerel, dan  was het allang gebeurd en was ik weg,” zei Assad, tegen de krant ” de New Yorker”, eraan toevoegend dat indien dit het geval is, hij echt alle publieke steun van zijn volk  verloren had, het een lange tijd geleden al gebeurd was!

“Hoe kan ik president worden als ik mijn eigen volk dood ? Het volk zal tegen mij zijn. Dit is losgekoppeld van de realiteit, “voegde Assad eraan toe . Hij wees op gebrek aan media-aandacht in de richting van de wreedheden van de terroristen in Syrië, “niemand heeft het het over oorlogsmisdaden” gepleegd door militanten vechtend tegen het Syrische leger. De oorlogsmisdaden in Aleppo, waar burgers als menselijk schild gebruikt worden en terroristen dagelijks Syriërs in Oost-Aleppo doden met “Hell Canons”en VS en EU wapens!

“De kop is:  De slechte president, de “bad guy”,  die de  “good guys”, de terroristen doodt ‘. Zij [de terroristen] zijn de vrijheidsstrijders “, zei de Syrische leider, hij betreurd hoe de westerse media en regeringen hem tot een monster maken!

Assad zegt  dat hij gelooft dat hij zijn zeven jaar presidentiële termijn moet volbrengen, die begon in 2014 , hij zei, verder dat de uitslag een verpletterende overwinning liet zien van bijna 90 procent van de stemmen bij de presidentsverkiezingen in 2014 en het volste vertrouwen van de mensen te hebben, die zelfs in de rij stonden (kilometers lang ) in Libanon, om te stemmen en de stembiljetten hebben het uitgewezen!

Assad stelde dat veel van zijn politieke tegenstanders, de echte oppositie, die eerder de regerende Baath-partij  zagen als hun “politieke “tegenstanders, nu onder alle omstandigheden in oorlogstijd, aan zijn zijde staan, omdat iedere Syriër bang is dat de Syrische staat zou kunnen worden ontmanteld, door toedoen van de VS en het westen  en de jihadisten het hele land zullen overnemen. Het land zal vervallen tot een “nieuw” Irak of Libië !

Terwijl de mainstream westerse media  er snel bij was om hem, Assad, van oorlogsmisdaden te beschuldigen, voor wat zij beweerden willekeurige bombardementen in de campagne (bombardementen op terrorstische stellingen)  in het oosten van Aleppo, de Syrische president daarop reageerde door hen eraan te herinneren dat de internationale schendingen van recht door het Westen, zoals de invasie van Irak en de chaos in Libië, een misdaad tegen de menselijkheid is, 2 landen totaal verwoest door een invasie en bombardementen van het westen , NAVO en EU!

“Wij zijn niet degenen die  Irak aangevallen hebben  zonder mandaat van de Verenigde Naties – het waren de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en haar bondgenoten (NAVO). Het was niet ons die Libië aangevallen en verwoest hebben,  zei Assad tegen  “de New Yorker”, eraan toevoegend dat westerse mogendheden niet het recht hebben om in te grijpen in de interne aangelegenheden van landen als deze landen niet  de politieke koers van hun regering (NAVO/EU/VS)volgt.

“Zelfs als er een  slechte regering in Libië was”, het niet de missie, van de Verenigde Staten of enig andere land de regering van dat land door landen van buitenaf te veranderen,” benadrukte hij, eraan toevoegend dat  een soortgelijke dreiging bestaat tegen  Syrië, hij gelooft niet dat de bedoeling van de VS en haar bondgenoten de NAVO in Syrië is , om terrorisme te bestrijden , maar veeleer op het verdrijven van de Syrische regering. Een “Color Revolution”, om zo een wereldheerschappij te creëren  en de olie en gas voorraden veilig te stellen.

“In werkelijkheid, is alles wat de Verenigde Staten gedaan heeft in Syrië, in wat zij noemen  “de internationale alliantie tegen ISIS [islamitische staat]”, is om ISIS uit te breiden. De echte reden voor aanvallen en het doden van de Syrische bevolking is  het omverwerpen van de regering “, zei Assad.

Assad is van mening dat het van cruciaal belang is  voor Syrië om terug te keren naar het normale leven dat ten grondslag heeft het respecteren van de seculiere principes van de staat, ontworteling en ideeën van de radicale islam die een ander wereldbeeld afwijst.

“Seculier zijn  betekent vrijheid van godsdienst”, zei Assad. “Islamisering betekent ‘Ik geloof niet in iemand die niet op mij lijkt, gedraagt zich net als ik, denkt als ik.’ ‘Dus dood aan een ieder die anders denkt!

Assad verklaarde ook dat de Syrische regering niet alle banden met het Westen heeft door gesneden, en hoopt nog steeds op een dialoog met een aantal westerse landen, waaronder de VS, “via verschillende kanalen.” Maar hij benadrukte dat Syrië  niet de intentie heeft om  een ” marionet” land te worden van de VS en EU, “The New Yorker citeert:

Afbeeldingsresultaat voor assad quote about the US

 

 

 

 

 

 

 

 

In een reactie op de verklaring van Assad,  blijft John Kirby, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie , herhalen dat  het Amerikaanse standpunt is om  de Syrische president van de macht te ontdoen en dringt aan dat president  Assad NIET een “onderdeel van de lange termijn toekomst van Syrië” moet zijn en voegde eraan toe dat “niets is veranderd “in de Amerikaanse regering over de kwestie.

Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/11/02/assad-zegt-tegen-de-vs-media-een-kapitein-verlaat-zijn-schip-als-laatste/

http://www.newyorker.com/news/news-desk/assad-speaks

 


 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!