De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ASIELCENTRUM BEKKEVOORT WAS POSITIEVE ERVARING

ASIELCENTRUM BEKKEVOORT WAS POSITIEVE ERVARING

dinsdag 11 februari 2020 14:34
Spread the love

“Tijdelijk opvangcentrum asielzoekers in Bekkevoort was positieve ervaring” (burgemeester)

Het tijdelijk noodopvangcentrum voor asielzoekers, dat Fedasil en het Rode Kruis begin januari openden in het jeugdverblijf Zozimus aan de Witteweg in Bekkevoort, sluit volgens de gemaakte afspraken morgen/woensdag de deuren. Volgens burgemeester Hans Vandenberg (CD&V) is alles zonder problemen verlopen en was het voor velen een positieve ervaring.

Door de toenemende nood aan opvang voor asielzoekers is Fedasiel continu op zoek naar nieuwe opvangplaatsen, ook als zij maar tijdelijk beschikbaar zijn zoals in Bekkevoort. In het jeugdverblijf was er plaats voor maximum 112 personen. Maandag vertrok de eerste groep van 30 personen naar een nieuwe locatie. Tegen woensdagavond zal het centrum terug leeg zijn en opnieuw gebruikt kunnen worden als verblijf voor jeugdverenigingen.

“De buurt had voor de komst van het asielcentrum wel wat bedenkingen, maar alles is in goede verstandhouding en zonder problemen verlopen. Er daagden ook een 20-tal vrijwilligers op om de asielzoekers te helpen met taallessen, leren fietsen en dergelijke. Tijdens het afscheidsfeest dat we vrijdag organiseerden voor buren en vrijwilligers heb ik niets dan positieve geluiden gehoord”, aldus Vandenberg.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!