De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ariel Castro is dood
Brekend nieuws, Ariel Castro, ontvoerder -

Ariel Castro is dood

woensdag 4 september 2013 17:37
Spread the love

Veroordeeld Cleveland ontvoerder, Ariel Castro, is dinsdag dood aangetroffen  in zijn cel in de Correction Reception Center in Orient, Ohio.

Castro heeft de meisjes, Gina DeJesus, Amanda Berry en Michelle Ridder, meer dan tien jaar lang gevangen gehouden. De beroemde 911 oproep van buurman Charles Ramsey bracht het verhaal in de openbaarheid, de jonge vrouwen werden bevrijdt en Castro werd op 1 augustus veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en nog eens duizend jaar voor ontvoering en aanranding. Zijn huis werd gesloopt als deel van een deal die Castro moest afhouden van een doodvonnis.

Door zijn hoge profiel, werd Castro geïsoleerd van andere gevangenen opgesloten,  voor zijn eigen bescherming.

JoEllen Smith van de Ohio Department of Corrections heeft de volgende verklaring vrijgegeven:

Gevangene Ariel Castro werd opgehangen in zijn cel aangetroffen, dinsdagavond om 09:20 in het Correctional Reception Center in Orient. Hij was ondergebracht in beschermende bewaring wat betekent dat hij alleen in een cel verbleef en dat er rondes waren, elke dertig minuten op een onregelmatig tijdschema. Bij het vinden van gevangene Castro, is de medische staf van de gevangenis onmiddelijk begonnen met het toepassen van levensreddende maatregelen. Kort daarna werd hij vervoerd naar het OSUWMC (Ohio State University Wexner Medical Center) waar de dood werd uitgesproken om 10:52 uur. Een grondige onderzoek van dit incident is in volle gang en meer informatie kan worden verstrekt als het beschikbaar komt.
Ohio State Police en het Department of Corrections onderzoeken de dood.

Bronnen: ODRC, Wikipedia Commons

take down
the paywall
steun ons nu!