De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Argentinië neemt het model van Bukele over

Argentinië neemt het model van Bukele over

vrijdag 21 juni 2024 04:53
Spread the love

Op 18 juni ontmoeten Bullrich (Minister van Binnenlandse Veiligheid) en Bukele (President van El Salvador) elkaar. Toen besloot Bullrich om ‘het model van Bukele’ over te nemen. Het staat al langer bekend dat er in die richting wordt gedacht.

Bullrich denkt er al lang over na om politie en militairen te fusioneren en tot een super veiligheidsdienst te komen. Het model van Bukele is zeer aantrekkelijk voor Argentinië omdat de onveiligheid niet meer onder controle te krijgen is volgens overheidsbronnen.

De bedoeling zou zijn van de megagevangenissen over te nemen van minstens 40.000 criminelen. In deze gevangenissen zit iedereen die ook maar iets van de gangs hebben te maken. Er zijn ook al criminelen die al 900 dagen vastzitten zonder enige inbeschuldigingsstelling.

Dit zal zich voornamelijk afspelen in Rosario, de stad van de narco’s. Daar komen de boten binnen via de Párana die nu gaat gebaggerd worden. Wie dat zal doen is nog niet duidelijk.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!