De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Antwoord van dokter Guido Gorissen op beschuldiging van terrorisme door N-VA

Antwoord van dokter Guido Gorissen op beschuldiging van terrorisme door N-VA

donderdag 30 juni 2011 10:18
Spread the love

Het doet altijd plezier als door standpunten van de tegenstanders de maskers afvallen. In 2002 noemde Frieda Brepoels (N-VA) Israël nog “een brutale kolonisator”, nu moet ik lezen dat Jan Jambon (N-VA) mij een terrorist vindt.  http://joodsactueel.be/2011/06/28/dit-is-compleet-fout-n-va-niet-opgezet… mij is dit een speciaal gegeven.

Ik kom uit een N-VA-nest, en de meerderheid van mijn familie zal geschokt zijn uit de mond van zogezegde vertegenwoordigers van het volk te horen dat ik een terrorist ben. Iedereen die mij kent, kan hieruit zijn conclusies trekken. Wie mijn integriteit wil besmeuren met feiten … zal niet veel te doen hebben. Ik stel voor dat ze mijn patiënten opzoeken, mijn collega’s, mijn familieleden enzovoort.

Ik vind dat de N-VA zich hier profileert als een pro-Amerikaans aanhangsel van een politiek van onderdrukking van de Derde Wereld. Wie beweert op te komen  voor de nationale rechten van onderdrukte volkeren en tegelijkertijd de staatsterreur van Israël ondersteunt in zijn misdaden tegen het Palestijnse volk … is in mijn ogen een – sorry voor het woord – een patente manipulator.  Jambon is nog niet aan de macht en we weten al wat de progressieve en sociaal geëngageerde Vlamingen te wachten staat. Wat ben ik blij dat we de N-VA-senator die met de vloot wou meevaren, geweigerd hebben …

Ik ben al 35 jaar bezig met mijn engagement en met geneeskunde aan de kant van de gewone mensen: arbeiders van alle nationaliteiten, legaal of illegaal. In onze medische praktijken doen we solidariteitsacties met mensen die te lijden hebben onder uitbuiting, onderdrukking, onteigening … NOOIT heb ik de Vlaams-nationalisten aan onze zijde gezien. Hun agenda is extreemrechts en dan sta je direct bij historische misdadigers zoals Bush, Sharon, de Mossad en de CIA.

De laatste tijd is er een merkwaardige hergroepering bezig. Vlaams Belang nodigt een islamofobe Israëlische staatssecretaris uit in Antwerpen. Waarschijnlijk stemmen veel zionisten nu al op de partij die de Holocaust ontkende. Maar de partij van De Wever, met hier als vaandeldraager Jambon wil ook die extreemrechtse stemmen binnenhalen. Daarom deze hetze.

Wat wij hier doen? Op onze boot zitten mensen van alle religies (dus ook met Joodse geloofsovertuiging) en er zijn ook zoals ik ongelovigen, er is een heel gamma van politieke overtuigingen. Het is ongelooflijk hoe het mogelijk is dat zulke diverse mensen zo fantastisch kunnen samenwerken rond een humanitair progressief programma. We kennen elkaar één week.

We bereiden ons voor op een actie die LEGAAL is en HUMANITAIR, een actie die de barbaarse politiek van Israël blootlegt en een actie die de regeringen van de westerse landen ontmaskert als passieve collaborateurs met de onwettige onderdrukking waarvan het volledige Palestijnse volk slachtoffer is en de burgers en kinderen van Gaza in het bijzonder.

Wij weten wat kan gebeuren. De arrogante brutaliteit van de Israëlische soldaten is ons bekend. Deze arrogante brutaliteit tegen het Palestijnse volk en misschien ook tegen ons wordt gevoed door de zwijgende medeplichtigheid van onze politici. Jambon incluis.

Als iemand van ons iets ergs overkomt, zullen we deze mensem ter verantwoording roepen. Als dokter is het mijn plicht mensen in nood te helpen. Als ik dat weiger, pleeg ik schuldig verzuim. Schuldig verzuim is exact wat onze politici doen door de Israëlische misdaden uit de wind te zetten en de slachtoffers te blameren.

Wij stellen vast dat we veel machthebbers op de zenuwen werken. Onze actie is nu al geslaagd. De grofste leugens en de brutaalste intimidaties ten spijt.  De internationale solidariteit met Palestina wint overal veld.

De boycotacties tegen Israël zullen de kant opgaan zoals die tegen de apartheid destijds in Zuid-Afrika. Overigens destijds was voor de Vlaams-nationalisten Mandela ook een terrorist, Arafat eveneens.  Ze hebben allebei de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen dus het kan verkeren…

Het zal nog even duren. Maar de blokkade van Gaza gaat eraan. Sooner or later…

take down
the paywall
steun ons nu!