De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Faceboook State of the Arts
Antwerpse Academie voor Schone Kunsten

Antwerpse Academie voor Schone Kunsten schorst alle lessen voor manifestatie tegen besparingen cultuursector

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (AP Hogeschool) schort op 5 december alle lessen op. Hiermee geeft de school haar studenten en personeel de kans om, indien zij dat wensen, te gaan manifesteren in Brussel tegen de besparingen in de kunsten. De school en de ateliers blijven wel open.

woensdag 4 december 2019 16:22
Spread the love

Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen beslissen de opleidingen Dans, Drama en Muziek afzonderlijk over het al dan niet schorsen van lessen. Studenten en docenten zullen ruim vertegenwoordigd zijn bij de georganiseerde betoging, morgen in Brussel. De studenten Drama en Theaterkostuum van beide Schools of Arts van AP Hogeschool nemen het voortouw in het georganiseerde kunststudentenprotest.

De kunststudenten en hun docenten willen protesteren tegen de ernstige besparingen in de cultuursector, meer bepaald het voor 60% schrappen van de projectsubsidies, een belangrijke bron van inkomsten voor jonge, opstartende kunstenaars.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!