De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Antwerpen:Jongerenproject Re-Mastered in expo Closing Time in KMSKA.

Antwerpen:Jongerenproject Re-Mastered in expo Closing Time in KMSKA.

dinsdag 11 mei 2010 15:39
Spread the love

Vann 16 tot 30 april sloegen 15 jongeren van het Koninklijke Lyceum Antwerpen hun tenten op in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.Een week lang werkten zij in muziek-en dramaworkshops rond de tentoonstelling Closing Time en maakte een eigen interpretatie van de grote verhalen in de oude en hedendaagse kunst.

Dit project is een zintuigelijke zoektocht naar oude en moderne meesters,naar verwantschappen,naar grote en kleine verhalen,naar universele thema’s door de eeuwen heen,naar de vertelkracht van de beeldende kunst en naar wat jongeren vandaag de dag raakt.

Het resultaat van deze unieke projectweek was vrijdag te bewonderen in het KMSKA.

In de tentoonstelling Closing Time confronteert kunstenaar Jan Vanriet zijn eigen werk met werken van oude en moderne meesters uit de museumcollectie die inhoudelijk of stilistisch verwant zijn.

www.veerman.be

www.kmska.be

Fotoreportage te bekijken via volgende link:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157623869230941/show/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!