De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Antwerpen-Noord van z’n beste kant
Antwerpen, Cultuur, Lokaal -

Antwerpen-Noord van z’n beste kant

zaterdag 29 mei 2010 22:36
Spread the love

Zaterdag 29 mei vond in de wijk Antwerpen-Noord het straatfestival “Toer de Nord” plaats. Een creatieve markt, een kinderrommelmarkt en een braderij van lokale handelaars wisselden elkaar af. De retrokermis en het optreden van Buscemi gaven dit festival een meerwaarde. Opvallend was de aanwezigheid van veel politieagenten.

Zaterdagnamiddag stroomden de winkelstraten en de pleinen van Antwerpen-Noord vol met volk. Het was een goede gelegenheid om deze multiculturele wijk eens van zijn beste kant te zien. In de Handelstraat stalden de handelaars hun troeven in de straten uit. Omdat de straat verkeersvrij was gemaakt, rook je hier voor één keer geen uitlaatgassen. Enkel nog de geur van exotische kruiden.

Buscemi

In de Diepestraat en in de Offerandestraat verkochten getalenteerde mensen hun creaties. Het merendeel van deze creatieve mensen was duidelijk Vlaams. Aan het Sint-Jansplein was behalve een kinderrommelmarkt ook nog een retrokermis. Kermisattracties uit lang vervlogen tijden deden jong en oud even wegdromen. Aan het premetrostation Elisabeth waren dan weer optredens van El Créme Glace Quès, Société Anonyme en Buscemi. 

Politie

Stad Antwerpen organiseerde het festival “Toer de Nord” in samenwerking met enkele lokale initiatieven. Tijdens dit evenement waren er veel groepjes politieagenten aanwezig. Vooral in de nabijheid van het hoofdpodium aan premetrostation Elisabeth. Het patrouilleren op een straatfestival is blijkbaar erg geliefd in deze kringen.

(Tekst Jochem OOMEN, fotografie Lieve VDB)

take down
the paywall
steun ons nu!