De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Antwerpen. jij verlaat mij nooit
Tim Awadite

Antwerpen. jij verlaat mij nooit

De tweede dichtbundel van Tim Awadite (België, 1981) uit Den Haag is verschenen.

maandag 24 augustus 2020 17:20
Spread the love

 

“Volgens de burgemeester is de sociale zekerheid een hangmat

maar ik lig al jaren op de grond.

Dus dat begrijp ik niet.

Maar ja, hij kent mij niet en ik hem ook niet.”

Dat het leven op straat niet pijnloos is, mag velen duidelijk zijn. Maar de rauwe realiteit van de interne strijd die hierbij komt kijken, heeft Tim Awadite in zijn bundel Antwerpen. Jij verlaat mij nooit treffend in woorden gevangen. Door beeldspraak te combineren met concrete zaken is het een grimmig geheel geworden waar de lezer zich graag in zal willen verliezen. Elementen van het rauwe daklozenbestaan worden gekoppeld aan het cynisme van de bureaucratie. Zo is deze tweede bundel van de auteurs hand wederom een krachtig geheel dat pakkend is vanaf het eerste woord. Deze prachtige gedichtenbundel wordt sinds vrijdag 17 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Boekcover

Drie jaar geleden ging hij in de armen liggen van zijn geliefde stad. Langzaam gleed hij weg, zonder dak boven zijn hoofd en zonder vrienden waarvoor hij thee kon zetten. Hij sliep in de schaduw van de kathedraal, de nachtopvang of op een bankje in het stadspark. Antwerpen werd een halve hel, maar het gemis van Karen ging maar niet weg. Klimmen duurt nu eenmaal langer dan vallen. Dat zou hij leren. Stap voor stap. Tot hij zijn naam vergat.

Een vierdelige bundel mini-verhalen die een geheel vormen: van het belanden op straat tot het overleven ervan. De harde realiteit van een dakloos persoon beschreven zonder compromis en dat met de lichtjes van de Schelde als decor. Dit is geen zweverige poëzie. Dit zijn rauwer randen en scherpe woorden. 

 

Over de auteur

Tim Awadite put voor deze bundel uit persoonlijke en professionele ervaring. Dat maakt het een doorleefd verhaal van iemand die beseft dat hij niemand is. In Tims universum ontmoet de wereld van theorie de wereld van de werkelijkheid: Niets is wat het lijkt, alles is wat het is. 

 

Fragment uit boek:

“Ik voelde me een kapot gekauwde burger

die uitgespuwd werd

want hun ogen verraadden dat ze mij niet langer als mens zagen

al had ik me nooit zo bedelaar gevoeld

als bij het gemeentelijke loket

en had ik me nooit zo dakloos gevoeld

nu men steeds mijn adres weten wil.”

 

Boekgegevens:

Titel: Antwerpen. Jij verlaat mij nooit.

Auteur: Tim Awadite

Verschijningsdatum: 17-07-2020

Aantal pagina’s:  100

ISBN: 9789464033953

Geïllustreerd: nee

Verkoopprijs: € 16,99 Uitvoering Paperback * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10825

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!