De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ANTONIO REYES & ANTONIO HIGUERO Flamenco-recital

ANTONIO REYES & ANTONIO HIGUERO Flamenco-recital

donderdag 9 januari 2014 12:00
Spread the love

Donderdag 16 januari; 20:00u

Antonio Reyes Montoya komt uit een zigeunerfamilie in Chiclana de la Frontera (Cádiz ) en mag zondermeer beschouwd worden één van de allergrootste zangtalenten in de Flamencowereld.

Hij erfde zijn talent van zijn vader, die hem al van kindsbeen liet luisteren naar klassieke grootmeesters als Antonio Mairena.en Manolo Caracol.  Hij deelde het podium met Camarón, Fosforito, El Lebrijano én Paco Peña.  Met zijn prachtige voz affilá is Antonio Reyes één van de groten van de pure Cante Gitano.  Recent kwam zijn CD “Vientos del Sur” op de markt, waarin onder andere  Moraito en Alfredo Lagos een bijdrage leveren.

Antonio Higuero Pazos (Jerez de la Frontera) is klassieke vertegenwoordiger van de typisch Jerezaanse Flamencocultuur. Zijn virtuoze gitaarspel straalt onmiskenbaar de “Aire” van Jerez uit.  Hij volgde zijn opleiding bij Manuel Lozano “El Carbonero” in volle Barrio San Miguel in Jerez.  Zijn eerste podiumervaring verwierf hij in het Flamenco-kindergezelschap van danseres Ana Maria Lopez en bij gitarist Manuel Morao en al heel snel wordt hij een gevestigde waarde.  Ondertussen is hij uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande begeleiders in de Flamencowereld.  Hij is de vaste begeleider van Fernando Terremoto, één van de grootste namen in de Flamencowereld.  Antonio Higuero is een waardig ambassadeur van de Flamenco uit zijn thuishaven Jerez de la Frontera , maar ook van de Arte Flamenco in het algemeen.

Tickets : € 7 | € 10 | € 13

De Centrale
Ham 72, 9000 Gent
decentrale@gent.be
www.decentrale.be

take down
the paywall
steun ons nu!