De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ANTI-NSV BETOGING afgelast / Manifestation anti-NSV annulée
Leuven, Anti-nsv betoging afgelast, 15 maart 2015 -

ANTI-NSV BETOGING afgelast / Manifestation anti-NSV annulée

donderdag 15 maart 2012 00:43
Spread the love

Boris Malarme
Anti-NSV betoging afgelast

Gepubliceerd op woensdag, 14 maart 2012 17:58

Gezien de tragische gebeurtenissen in Zwitserland en de schok die dit veroorzaakt bij familie, naasten en brede lagen van de bevolking, zal de geplande anti-NSV betoging van 15 maart niet doorgaan. Op een ogenblik dat de schok nazindert en ieders aandacht uitgaat naar het menselijke lijden dat daarbij komt kijken, leek het ons niet gepast om met een luidruchtige betoging door Leuven te trekken, één van de twee steden waar een schoolgemeenschap werd getroffen.

We hebben deze namiddag nog even het voorstel op tafel gelegd om een korte stille optocht met rouwmoment te houden gevolgd door een meeting. Dit voorstel werd evenwel niet aanvaard door de politie van Leuven. Een verboden betoging houden, is geen optie.

Daarom zullen we de betoging volledig aflassen. We begrijpen dat we niet iedereen daarvan op de hoogte kunnen brengen. Enkele Actief Linkse Studenten en Blokbusters zullen daarom om 20u op het Martelarenplein in Leuven zijn om toelichting te geven. In andere regio’s roepen we op om aan de geplande vertrekpunten aan de stations te verzamelen en een korte toelichting te geven. In Brussel roepen we op om deel te nemen aan de eerder geplande actie van JOC (de Franstalige KAJ) tegen politierepressie (18u Place de Brouckère). De meeting van Actief Linkse Studenten in Leuven volgende week woensdag (20u, MTC 00.12 Hogeschoolplein) blijft behouden.

Tenslotte houden we er aan om ons medeleven en solidariteit te betuigen met alle nabestaanden, familieleden, collega’s, klasgenoten en kennissen van de overleden kinderen en begeleiders.

Bron : organisatie ANTI-NSV BETOGING

take down
the paywall
steun ons nu!