De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Anhar Kochneva: “Westerse medialeugens over Syrië”
Midden-oosten, Rusland, Hamas, Irak, Libanon, Hezbollah, Reuters, Syrië, Opstand, Vlaggen, Hillary Clinton, Al-Jazeera, Commando's, Damascus, Hama, Deraa, Bashar al-Assad, Onrust, Leugens, Wapensmokkel, Latakia, Anhar Kochneva, Irakezen -

Anhar Kochneva: “Westerse medialeugens over Syrië”

woensdag 14 september 2011 17:21
Spread the love

Terwijl de berichten in de media een beeld geven over de situatie in Syrië als een massale publieke opstand die brutaal onderdrukt wordt door een dictatoriale regering, worden de gebeurtenissen op een totaal andere manier bekeken door hen die er wonen.

RT TV had een gesprek met Anhar Kochneva, directeur van een in Moskou gevestigd reisbureau gespecialiseerd in het Midden-Oosten. Ze reist vaak naar Syrië en heeft contact met honderden mensen in de regio. Ze deelde mee wat haar contactpersonen zeggen over de onrust en aan wie zij de schuld geven voor het verspreiden van het geweld. Haar relaas.

Over de gebeurtenissen in Syrië:

Zelfs niet één keer heb ik iemand ontmoet die op enige wijze deze rellen zou steunen – en let wel – in de lijn van mijn werk, ga ik om met allerlei mensen. Er zijn veel auto’s die met foto’s van de president in de straten in het hele land rondrijden – variërend van oude, bijna wrakken tot gloednieuwe Porsches en Hummers. Je kan mensen niet dwingen tot het ophangen van portretten. Het betekent dat mensen, ongeacht hun status en inkomen, voor de president zijn in plaats van voor de opstand. Ik zag een groot aantal jonge mensen lopen of rondrijden met Syrische vlaggen. Hoe kan je een jongere dwingen om samen met vrienden met vlaggen te gaan wuiven? Ik denk dat het moeilijk is. Als je de mentaliteit van de Syriërs begrijpt, dan kan ik u vertellen dat het echt impulsief is en geen gedwongen verplichting.

Op 29 maart zag ik in Hama een bijeenkomst om de president te ondersteunen. Inderdaad, vele duizenden mannen en vrouwen met hun kinderen en hele gezinnen gingen naar buiten. De straten werden overspoeld met mensen. Het was nogal een schok om te zien dat Al-Jazeera de bijeenkomsten ter ondersteuning van de president voorstelde als protesten tegen hem. Het was net zo verrassend dat Israëlische websites foto’s en video’s van aanhangers uit die bijeenkomst plaatsten met als commentaar dat het tegenstanders van het regime waren. Dan heb je mensen die portretten van Bashar al-Assad en vlaggen vasthouden en dan vertelden ze dat deze mensen tegen hem zijn.

Over “massale anti-regeringsdemonstraties” in Syrië:

Er is een sterke deining tot verkeerde informatie aan de hand. Op 1 april werd in de media melding gemaakt van een grote anti-regeringsbijeenkomst in Damascus. Ik was in Damascus op die dag. Deze manifestatie is nooit gebeurd – ik zag het niet, en ook niet de lokale bevolking.

Op 16 april schreef persbureau Reuters dat 50.000 tegenstanders van het regime de straten van Damascus innamen en dat zij werden verspreid met traangas en wapenstokken. De inwoners van Damascus beseffen dat zo’n bijeenkomst niet onopgemerkt kon plaatsvinden in de stad. Hoeveel politiemensen zou men nodig hebben om de menigte uit elkaar te drijven? En hoe komt het dat niemand het zag, behalve Reuters? Vijfhonderd mensen in de straten van Damascus zijn een grote menigte. Reuters stuurt hun materiaal over de hele wereld, waaronder Rusland. Eén bron verspreid leugens en dan rollen deze leugens als een sneeuwballen naar beneden voor het creëren van een schijnwerkelijkheid en het aannemen van geruchten en speculatie.

Een Libanees kan u in een oogopslag het verschil vertellen tussen de beelden die in Libanon en in Damascus werden genomen. En ze tonen beelden van Tripoli of beeldmateriaal enkele jaren geleden genomen in Irak en zeggen dat gaat om “onrust in Syrië”.

Over de buitenlandse betrokkenheid bij de onrust in Syrië:

Niet zo lang geleden werden drie commando’s gevangen genomen in de buitenwijken van Damascus toen zij willekeurig schoten op mensen. Ze bleken Irakezen te zijn.

De Syrische televisie toonde beelden van iemand die schoot op agenten en voorbijgangers vanachter struiken en van op daken.  Als deze criminelen dan worden gevat, blijken het ofwel Irakezen te zijn of geven ze toe dat ze werden betaald. Dergelijke militanten werden gevat in Deraa en Latakia. Zij hadden in de VS gemaakte wapens bij.

De Libanese veiligheidsdienst onderschepte meerdere auto’s die wapens vervoerden wanneer ze in Libanon aankwamen. Eén van deze auto’s, die halt gehouden werd, kwam uit Irak. Er waren ook Amerikaanse wapens in die auto’s. Ook waren er berichten over het vasthouden van mensen die grote sommen geld – dollars – bij zich hadden. Deze mensen waren in het bezit van dure satelliettelefoons die niet kunnen worden afgeluisterd door de Syrische veiligheidsdienst.

In Syrië is het voor iedereen niet langer een geheim dat de Amerikanen een ongehinderde kans hebben om commando’s te werven en te trainen in Irak en hen dan te sturen naar waar men ze wil hebben.

Hillary Clinton heeft al aangegeven dat als Syrië haar betrekkingen met Iran en de steun voor Hamas en Hezbollah stopt, de demonstraties de volgende dag zouden stoppen. Ze doen niet eens de moeite om het geheim te houden dat ze een hand hebben in de rellen in Syrië.

Er is genoeg bewijs van buitenlandse inmenging!

* Bron (volledig artikel):

Western media lie about Syria – eyewitness reports

* Link en foto’s:

Lies and Media Manipulations regarding the Protest Movement in Syria

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!