De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

An Naksa on a sunny afternoon

An Naksa on a sunny afternoon

maandag 6 juni 2011 21:17
Spread the love

Gisteren werd An Naksa (the Setback) herdacht in Palestina. An Naksa is de herdenking van het begin van de 6 daagse oorlog in 1967 toen Israël de Gazastrook, Sinaï, de Golaanhoogte en de westelijke Jordaanoever bezette. 

Israël doodde minstens 20 pro-Palestijnse betogers die vanuit Syrië de bezette Golanhoogte probeerde binnen te dringen. Zoals we aan Kalandia checkpoint konden merken werken hun traangas, rubberen kogels en soundbombs zeer effectief, toch vonden ze het daar blijkbaar nodig om met scherp te schieten. Ondermeer een vrouw en een kind werden aan de grens met Syrië gedood.

Aan Kalandia Checkpoint, het grootste checkpoint tussen de Westbank en Jeruzalem, probeerde een groep van een honderdtal demonstranten tot aan Kalandia te wandelen met Palestijnse vlaggen en slogans als “To Jerusalem we go”. De Robocops en militairen dachten hier anders over. Wat ik vervolgens filmde is spijtig genoeg een gekend scenario. 

   

take down
the paywall
steun ons nu!