De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amnesty International vraagt om basisinkomens. Waarom geen enkele andere internationale organisatie?

Amnesty International vraagt om basisinkomens. Waarom geen enkele andere internationale organisatie?

maandag 2 mei 2022 15:55
Spread the love

 

Nou ja, er is BIEN, maar wat hebben zij al gedaan om dit met een open aanpak op de agenda te zetten? Veel getheoretiseer en overdreven niet aantoonbaar op voorhand dekbare bedragen die alle tegenstanders afschieten. Niemand lijkt te snappen waar het echt om gaat, namelijk dat dat moet dienen als compensatie voor hogere belastingen op vervuiling en consumptie vooral.

Wat moet ik hier aan toevoegen? Behalve dat me een bedrag van 500 000 euro van 21 tot 81 voor een alleenstaande al die tijd netto, en voor de helft van een koppel voor inkomstenbelastingsreductie zeer redelijk lijkt, na zes jaren nadenken, opzoeken, puzzelen …

Zonder een diverse commissie van zelfs zoveel als alle gemeenten x 12, of tot 150 organisaties x 1, zal niemand mijn masterplan onderzoeken, vrees ik.

Hoeveel mails moet ik nog sturen … Raad eens wie ook niet antwoordt?

 

Topvrouw Amnesty International: ‘Alleen een basisinkomen kan een globale catastrofe vermijden’ | De Tijd

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!