De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerikaanse hypersonische superbom treft elk doelwit op aarde binnen het uur
USA, HWA, Advanced Hypersonic Weapon, Test -

Amerikaanse hypersonische superbom treft elk doelwit op aarde binnen het uur

vrijdag 18 november 2011 12:57
Spread the love

Het Pentagon heeft met succes een hypersonische vliegende bom getest die sneller reist dan het geluid en militairen de kans geeft doelwiiten eender waar ter wereld binnen het uur te treffen.

Het AHW (Advanced Hypersonic Weapon) werd vanop een raketbasis op Hawaï gelanceerd richting het Kwajalein-atol op de Marshall Islands, zo’n 4.000 kilometer ten zuidwesten van Hawaii. Het Pentagon gaf geen details vrij omternt de topsnelheden die de bom bereikte. In tegenstellingen tot gewone bommen is de AHW bestuurbaar.

De wetenschap klasseert hypersonische snelheden als Mach 5 en meer – of vijf keer de snelheid van het geluid – of zo’n 6.000 kilometer per uur.

In augustus al testte het Pentagon een Falcon HTV-2, een onbemand hypersonisch vliegtuig van het Amerikaanse leger dat 20 keer de snelheid van het geluid (mach 20) zou moeten halen – maar het crashte neer in zee.  Een half uur na het vertrek hadden Amerikaanse wetenschappers gemeld het contact het experimenteel vliegtuig te zijn kwijtgeraakt. Het vliegtuig zou de afstand tussen Londen en Sydney in een uur overbruggen.

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jTJeu2vLniWcT_-Sqc5IQQUOPesQ?docId=CNG.1e15397ba6f112f35bec6eb7fd662ef1.1b1

http://www.express.be/business/nl/technology/amerikaans-supervliegtuig-stort-neer-in-zee/150689.htm

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!