De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerikaans Congres noemt CCP orgaantrafikanten

Amerikaans Congres noemt CCP orgaantrafikanten

donderdag 30 maart 2023 21:49
Spread the love

De “Stop Forced Organ Harvesting Act” belooft partijleden die lichaamsdelen verhandelen ter verantwoording te roepen

29 maart 2023

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft maandag bijna unaniem een wet aangenomen die orgaanhandelaren bestraft. In de openingsverklaring impliceert de wetgeving dat de Chinese Communistische Partij oververtegenwoordigd is in de orgaantrafiek.

De Stop Forced Organ Harvesting Act” van 2023 belooft “verantwoordelijke personen, waaronder leden van de Chinese Communistische Partij, aan te houden die betrokken zijn bij gedwongen orgaanoogst en mensenhandel met het doel organen te verwijderen”.

Hoewel de tekst van het wetsvoorstel geen verdere melding maakt van China of enig ander land, sprak de sponsor, het Republikeinse congreslid Chris Smith uit New Jersey, uitvoerig over de gruwelijke “misdaden tegen de menselijkheid” waaraan de partij zich zogenaamd schuldig zou hebben gemaakt.

“Elk jaar worden onder secretaris-generaal Xi Jinping en zijn Chinese Communistische Partij tussen de 60.000 en 100.000 jonge slachtoffers – gemiddelde leeftijd 28 jaar – in koelen bloede vermoord om hun inwendige organen te stelen”, verklaarde Smith, eraan toevoegend dat organen van leden van de Falun Gong-sekte als “zeer wenselijk” worden beschouwd vanwege hun “vreedzame meditatie- en bewegingspraktijken – en uitzonderlijke goede gezondheid.”

Het wetsvoorstel stelt de president in staat om iedereen te bestraffen die volgens hem “orgaanroof of mensenhandel met het oog op het verwijderen van organen financiert, sponsort of anderszins faciliteert”, waarbij een boete van 1 miljoen USD en maximaal 20 jaar gevangenisstraf wordt opgelegd, evenals intrekking van enig amerikaans paspoort of visum. Het werd aangenomen met een verpletterende meerderheid van 413 tegen 2, waarbij de Republikeinse vertegenwoordigers Marjorie Taylor Greene uit Georgia en Thomas Massie uit Kentucky de enige tegenstemmers waren.

Massie legde zijn “nee”-stem uit en vertelde Newsweek dat de wetgeving “de president eenzijdig brede bevoegdheid geeft om individuen en politici te bestraffen zonder enige berechting of eerlijk proces.” Hij maakte zich ook zorgen over de brede definitie van ‘orgaanhandelaar’ als ‘iedereen die een vergoeding ontvangt of aanbiedt in verband met een orgaandonatie’.

Greene beschreef de maatregel als “een gebrekkig wetsvoorstel dat de betrokkenheid van de VS bij globalistische organisaties aanmoedigt” in een verklaring aan Newsweek.

Het wetsvoorstel werd eerder ingediend in 2021, 2020 en 2016, maar toen zonder de China-specifieke taal. Alle eerdere versies werden prompt afgevoerd en nooit voorgelegd ter stemming. Het voorstel moet nog door de Senaat worden aangenomen voordat het naar president Joe Biden gaat voor ondertekening.

Het buitenlands beleid van de VS is de afgelopen maanden duidelijk strijdlustiger geworden ten opzichte van Peking. Verschillende hooggeplaatste leden van het Congres zijn het afgelopen jaar naar Taiwan afgereisd, terwijl de Taiwanese president Tsai Ing-Wen woensdag ondanks strenge waarschuwingen uit China op reis ging naar de VS.

Bron: US Congress calls Chinese Communist Party organ-traffickers
Herpublicatie op sociale media toegelaten.

Te klasseren onder: kletspraat / hoe laag kan je vallen / de idiotie is de wereld nog niet uit / met dit soort dingen houdt dat volkje zich bezig

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!