De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Amerikaans-Britse aanval op de euro is ingezet’
Wall Street, Euro, Aanval, Londense City -

‘Amerikaans-Britse aanval op de euro is ingezet’

woensdag 5 oktober 2011 12:51
Spread the love

Amerikaanse en Britse hefboomfondsen hebben een gezamenlijke aanval ingezet op Europa, Europese banken en de euro, met als doel het epicentrum van de globale economische crisis en de financiële depressie van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië naar Europa te verschuiven. Een gedeelte van die operatie kende reeds succes. Met een ganse reeks financiële trucs proberen Londen en New York hun eigen problemen naar Europa te verhuizen. Ze hopen daarbij op een chaotisch opbreken van de eurozone, waarna ze klaar staan om de overblijfselen tegen spotprijzen op te kopen.

Dat schrijft Webster G. Tarpley, een Amerikaans auteur, journalist en criticus van de Amerikaanse regering Obama, op zijn website. Tarpley is vooral bekend vanwege zijn controversiële uitspraken in verband met de aanslagen van 9/11, die volgens hem het werk waren van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij is ook een fervent ontkenner van de opwarming van de aarde.

De jakhalzen van de Londense City willen de euro breken om zo het op sterven na dode Britse pond nieuw leven in te blazen en het feit dat Groot-Brittannië veel dichter bij het bankroet staat dan het gros van de Europese landen te verdoezelen, aldus Tarpley. Beide landen willen ook de kansen van de euro als mogelijke wereldreservemunt de genadeklap toebrengen. De dollar is vandaag zo zwak dat hij enkel kan overleven indien alternatieve munten aan waarde verliezen.

De stupiditeit en arrogantie van de eurocraten die vandaag in Brussel aan de macht zijn en de monetaire incompetentie van Jean-Claude Trichet en andere officials van de ECB maken dat in sommige  deelstaten de anti-euro-hysterie steeds verder opflakkert. Maar degenen die zich daaraan schuldig maken moeten zich de vraag stellen waarom ze de weg van de vernietiging van de euro hebben gekozen, wanneer dit project enkel en alleen in de kaart van de Anglo-Amerikaanse financiers speelt, die zich vandaag duidelijk positioneren als de grootste vijanden van Europa in het algemeen en de menselijke beschaving in het bijzonder.

Vele van deze anti-euro-agitatoren hebben zich blijkbaar nooit de vraag gesteld waar ze zullen uitkomen eens hun huidige campagne succesvol wordt afgesloten. Het is dan ook onverantwoordelijk en roekeloos om de vernietiging van de euro te propageren zonder een concreet en aanvaardbaar alternatief in gedachte te hebben, besluit Tarpley.

De oplossingen die Tarpley voor de eurozone heeft bedacht staan hier

http://tarpley.net/2011/10/01/europe-must-fight-back-against-us-uk-speculative-attacks/#more-3437

bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!