De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amandine fietst mee voor solidariteit

Amandine fietst mee voor solidariteit

donderdag 13 november 2014 16:10
Spread the love

Fietsen om je collega-boerinnen een hart onder de riem te steken? Amandine trekt de solidaire kaart en zet zich in voor andere Agravrouwen die het tijdelijk wat moeilijker hebben. We volgden deze jonge West-Vlaamse boerin tijdens een fietstocht door weer en wind, maar die allesbehalve in het water viel.

Met deze solidariteitsactie gaf KVLV-Agra steun aan Agravrouwen en zamelden ze geld in voor Boeren op een Kruispunt, een hulporganisatie voor alle Vlaamse boeren en tuinders in nood.

De videogetuigenis van Amandine is een mooi voorbeeld van hoe KVLV, Vrouwen met vaart vormgeeft aan ‘solidariteit’. Solidariteit is ook het centrale thema van de Trefdag die Socius op 20 november organiseert voor de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. De keuze voor dit thema is geen toeval. De zorg voor een meer solidaire samenleving maakt immers als het ware deel uit van het DNA van de sector, wat het verhaal van Amandine ook aantoont.

Laat mensen schitteren
De video van KVLV, Vrouwen met vaart maakt deel uit van de Laat Mensen Schitteren-campagne. Met deze campagne zet Socius de meerwaarde en het effect van het scoiaal-cultureel volwassenenwerk in de kijker aan de hand van getuigenissen van deelnemers, vrijwilligers en professionals uit de sector.
 
Deel het verhaal van Amandine
Draag jij het sociaal-cultureel volwassenenwerk ook een warm hart toe? Aarzel dan niet om het verhaal van Amandine – en ook de andere getuigenissen – te delen via Facebook of Twitter, je blog of website. Met jouw steun veroveren we samen de virale wereld en geven we het sociaal-cultureel werk de aandacht die het verdient.

Surf naar www.facebook.com/laatmensenschitteren en laat samen met ons het sociaal cultureel volwassenenwerk schitteren!

Meer weten?
Wil je meer weten over de ‘Laat mensen schitteren’-campagne van Socius? Wens je info over hoe je kan helpen bij de verspreiding van de video van Amandine? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met Maud Mertens (T 02 215 27 08).

take down
the paywall
steun ons nu!